4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Muhtarlar sandığa kırgın gidecek

MUHTARLAR SANDIĞA KIRGIN GİDECEK

Türkiye Muhtarlar Derneği ve Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal, muhtarlar camiasının sandığa giderken siyasi iradeye kırgın olarak gideceğini söyledi.

Mersin'in Erdemli ilçesindeki Muhtarlar Derneği Bürosu'nun Erdemli Ziraat Odası binası içinde tahsis edilen yeni yerinde faaliyetine başlaması dolayısı ile düzenlenen toplantıya katılarak bir konuşma yapan Özünal, ülke genelinde 53 bine yakın köy ve mahalle muhtarının bulunduğunu belirterek, "Siyasi irade her fırsatta muhtarları kullanıyor. Ama ne yasal, ne de özlük hakları ile hiçbir ilerleme kaydedilemiyor. Maalesef havanda su dövülüyor. Siyasi irade muhtar camiasının sadece seçimlerde hatırlanmamalı.

Muhtarlar sadece lazım olduğunda anılmamalı, çağrılmamalı" dedi.

Muhtarlar olarak bütün siyasi parti genel başkanlarından, bakanlardan, grup başkanlarından, Başbakandan 37 maddelik bir taleplerinin olduğunu, ancak bunun çözümü için hiçbir somut adım atılmamasının kendilerini üzdüğünü ifade eden Özünal, "Siyasi irade maalesef muhtarlarımızı sadece seçimlerde hatırlayarak, muhtarları onure etmeye çalışarak, toplantılara çağırarak muhtarların gücünden faydalanmaya çalışıyorlar. Biz muhtarlar federasyonu olarak mevcut iktidardan ve muhalefet partilerinden 37 maddelik bir

talebimiz oldu. Muhtarlarımız aldığı maaşı, Bağ-Kur'unu, tabancasını, ulaşımını ve daha birçok konuyu içeren maddeleri kendilerine sunduk. Ama sonuç gelmedi. Muhtar camiası bugün yerlerde sürünüyor. Aldığı maaş bile gülünç durumda, utanç veriyor" diye konuştu.

Muhtarların çağdaş hizmet vermek için çırpındığını dile getiren Özünal, "Muhtarın varlığını hiçe sayıyorlar. Alıyorlar kullanıyorlar sonrada yüzlerine bile bakmıyorlar. Muhtar peçete değil. Onun için muhtarlar olarak bizim birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Biz birlik ve beraberliğimizi sağladığımızda siyasi irade sadece bizi ihtiyacı olduğunda değil, işleri olmadığında da rağbet göstereceğini göreceksiniz. Muhtarlarımız seçilmişliğin gücünü bilmesi lazım. Biz yasal olan haklarımızı istiyoruz. Bu

ülke, bu bayrak bizim. Bunu şerefimizle sonuna kadar taşıyacağız. Ama muhtar camiasını da kimse göz ardı etmesin" şeklinde konuştu.

Toplantıya, Erdemli Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Kılıç, Erdemli Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek ile Erdemlili muhtarlar katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2010 Salı 16:21:04
Güncelleme :7 Eylül 2010 Salı 17:46:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?