30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Muhtarlara 'bilgisayar' jesti

AKDENİZ'DEN MUHTARLARA 'BİLGİSAYAR' JESTİ

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından bölgede faaliyet gösteren toplam 57 mahalle muhtarına daha verimli ve sağlıklı çalışabilmeleri noktasında dizüstü bilgisayar hediye edildi.

Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen bilgisayar dağıtım töreninde konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, 'halkın sesi' konumundaki muhtarların aynı zamanda da demokrasi ve katılımcılığın ilk adresi olduğuna dikkat çekerek, ilçenin gelişmesinde ve sorunların çözümünde muhtarların deneyimden faydalanmaya çalıştıklarını kaydetti. Muhtarların, yönetenle yönetilenler arasında köprü görevi üstlendiğini dile getiren Türk, mahallelerde yaşanan sorun ve sıkıntıları önce muhtarların öğrendiğini, kendilerinin de belediye olarak muhtarların yönlendirmesiyle hareket ettiklerini anlattı.

Çok zor şartlar altında halka hizmet vermeye çalışan muhtarlara belediyenin imkan ve olanakları ölçüsünde destek vermeye çalıştıklarını ifade eden Türk, “Muhtarların katılamadığı, fikrini söyleyemediği yerel yönetimlerin başarılı olma şansı olmadığı gibi sürekliliği mümkün değil” dedi. Muhtarlara dağıtılan bilgisayarla birlikte çeşitli işlemler için kendilerine başvuran vatandaşların işlemlerini daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde yerine getireceğini vurgulayan Türk, bilgisayarlar aracılığıyla aynı zamanda da muhtarlarla olan bilgi alış-verişinin de daha da güçlendirileceğini söyledi.

Türk, “Böylece Akdeniz'e ve halkımıza hep birlikte daha güzel hizmetler üretebileceğiz. Belediye olarak siz değerli muhtarlarımızla birlikte çalışıyor olmaktan onur duyuyorum” diye konuştu. Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen de, katkı ve destekleri için Fazıl Türk'e teşekkür etti. Konuşmaların ardından Türk, muhtarlara bilgisayarlarını dağıtırken, Gülgen de kendisine bir teşekkür plaketi takdim etti.

AKDENİZ'DEN MUHTARLARA 'BİLGİSAYAR' JESTİ
AKDENİZ'DEN MUHTARLARA 'BİLGİSAYAR' JESTİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2011 Pazartesi 18:08:05
Güncelleme :14 Mart 2011 Pazartesi 18:11:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?