8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Muhtarlara bilgisayar sertifikası

Mersin Valiliği Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliği tarafından merkeze bağlı 30 köyün muhtarına bilgisayar sertifikası ve birer bilgisayar verildi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından verilen kursu başarıyla bitiren muhtarlara, belgeleri ve bilgisayarları, Suphi Öner Öğretmenevi'nde düzenlenen törenle takdim edildi. Belge dağıtım törenine; Vali Hüseyin Aksoy, vali yardımcıları, Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliği Müdürü Hasan Gökbel, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy ve muhtarlar katıldı.

Muhtarlara; 20 saat teorik ve 30 saat pratik olmak üzere toplam 50 saat bilgisayar okur-yazarlığı, bilgisayara giriş, Windows XP, Word 2000 ve internet gibi konularda dersler verildi. Muhtarlar, aldıkları eğitim ile muhtarlıktaki iş ve işlemlerde vatandaşlara daha iyi hizmet vermeyi amaçlıyor.

Törende bir konuşma yapan Vali Hüseyin Aksoy; köylere giden hizmetlerin oldukça önemli olduğunu ve o hizmetleri götürmek için bütün kurum ve kuruluşların büyük çaba sarfettiğini söyledi. Daha sonra, köy muhtarları sorunlarını anlatırken, Aksoy da, bunlarla ilgili çözüm önerileri sunarak, gerekenin yapılması talimatını verdi.

Tören, muhtarlara sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 12:13:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?