4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Muhtarlara kapı numaraları dağıtıldı

Silifke Özel İdare Müdürü Erkan Arıcı, Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda köy muhtarları ile bir araya gelerek kapı numara levhalarını dağıttı.

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı köy muhtarlarına yönelik yapılan toplantıya, İl Özel İdaresi İmar İnşaat Daire Başkanlığı İmar ve Kentsel İmar Müdürü Celal Bozoklar, Ulusal Adres Veri Tabanı görevlisi Veli Yıldırım, Silifke Nüfus Müdürü Ali Zehni, İl Genel Meclis Üyesi Ali Tokmar, Yahya Yılmaz, Durmuş Ali Gölgeli, Silifke Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yenisu Köyü Muhtarı Hayatı Akdeniz ile Silifke'ye bağlı köy muhtarları katıldı.

İmar ve Kentsel İmar Müdürü Celal Bozoklar toplantıda yaptığı konuşmasında, "İl Özel İdaresi olarak, Adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde var olan köylerdeki kapı numaraları basımı ve muhtarlara teslimi işlemini yapıp bilgilendirme yapıyoruz. Ayrıca yine İl Özel İdaresi olarak köylerdeki çarpık ve kaçak yapılaşmayı önlemek için 7 tip proje geliştirdik. Köy nüfusuna kayıtlı ve köyde oturan vatandaşlarımız Mersin İl Özel İdaresi İmar Müdürlüğüne başvuru yaparak bu projelerden ücretsiz yararlanabilirler" dedi.

Toplantıda Nüfus Kayıt Sistemleri hakkında bilgi veren İlçe Nüfus Müdürü Ali Zehni ise muhtarları uyardı. Muhtarlara evlenme ve ölüm bildirimlerinin en geç 10 gün içinde yapılması gerektiğini belirten Zehni, "İşlemini zamanında yapmayanlara 62 TL para cezası uygulanmaktadır" dedi.

Nüfus müdürlüğü ile alakalı belgelerin pilot kalemlerle ya da dolma kalemlerle yapılması gerektiğini vurgulayan Zehni, "Tüm muhtarlarımız aynı hatayı yaparak resmi evrakları tükenmez kalemlerle dolduruyorlar" dedi.

Bilgilendirme konuşmalarının ardından muhtarların konu ile ilgili soruları, soru cevap şeklinde yanıtlandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 13:05:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?