4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Muhtarlara özel bilgilendirme

Mersin’in Erdemli ilçesinde İl Özel İdaresi tarafından muhtarlara ve daire amirlerine yönelik “İl Özel İdaresinin teşkilat yapısı ve sorunların çözümü” konulu bir toplantı düzenlendi.

Toplantının açış konuşmasını yapan İl Genel Meclisi Başkanı Nihat Taner, Mersin İl Özel İdaresi’nin Erdemli’de bir ilki gerçekleştirdiğini belirterek, “İl Özel İdaremizin Genel Sekreterliği, bütün daire müdürleri, şube müdürleri Erdemli’ye geldi. Burada daire amirlerimiz ve muhtarlarımıza sorunların çözümü için yüz yüze görüş alışverişinde bulunacaklar. Sorunların doğru tespit edilerek, ortak çözüm bulunması açısından bu toplantıyı önemsiyoruz. İlki Erdemli’de gerçekleştirilen toplantı diğer ilçelerimizde de gerçekleştirilecektir” dedi.

Mersin İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Güngör de Erdemli’nin mevcut durumu ile ilgili bilgiler verdi. Güngör, Erdemli'nin Mersin'e göre köy yüzdesi yüzde 9,8 olmasına rağmen, 2003-2008 yılları arasındaki 6 yıllık sürede kırsal alt yapı yatırımları bazında, Erdemli ilçesi Mersin İl Özel İdare ve Köydes bütçesinin yüzde 12,11’ini kullanmıştır” dedi.

Güngör konuşmasına şöyle devam etti:

“Mersin İl Özel İdaresi olarak görev sahamızda bulunan toplam köy yol ağımızın yüzde 64’ü, nüfusun da yüzde 91’i asfalttan yararlanırken, Erdemli ilçemizde ise toplam köy yolumuzun yüzde 72’si yani nüfusun yüzde 96’sı asfalttan yararlanmaktadır. Sektörlere göre ödeneklerin yüzde 41’i köy yollarında, yüzde 40’ı sulama tesislerinde, yüzde 16’sı içme suyu tesislerinde ve yüzde 3’ü diğer yatırımlarda kullanılmıştır. İçme suyu bakımından da Mersin ilindeki köylerimizin yüzde 9,3’ü yetersiz içme suyuna sahip iken bu nüfusun yüzde 8,7’si demek, Erdemli ilçesinde ise toplam köy sayısının yüzde 4’ü bu ise nüfusun yüzde 2,5’i demek yetersiz içme suyuna sahiptir. Erdemli’de içme suyu getirilmeyen köyümüz bulunmamaktadır.”

Toplantının ikinci bölümünde ise Köylere Yönelik Hizmetler Daire Başkanı Hüsnü Öz, İmar İnşaat Daire Başkanı Nurullah Merdan , Mali İşler Daire Başkanı hasan Gökbel ve İnsan Kaynakları Daire başkanı Hilmi Dulkadir tarafından ilgili kanunlar, sıklıkla yaşanan sorunlar konusunda bilgiler verilirken, yöneltilen sorularda cevaplandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 13:22:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?