5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Muhtarlıktan kadın çiftçilere ziyafet

Mersin'in merkez ilçesi Yenişehir'e bağlı Karahacılı Köyü'ndeki kadınlar, 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' adlı bilgi yarışmasında bölge birinciliğini elde etti.

Köy Muhtarlığı da derece elde eden kadınlara jest yaptı, onlara kavurma ziyafeti çektirdi.Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından organize edilen yarışmada Mersin'i temsilen Kahramanmaraş'ta 'Bölge Birinciliği' için yarışan; Şalale Mazlum ve Bahar Turunç, kendilerine yöneltilen sorulara doğru yanıt vererek, toplamda en çok puana ulaştı ve mutlu sona ulaştı.

Mazlum ve Turunç için Karacahacılı Köyü Muhtarlığı tarafından özel bir etkinlik gerçekleştirildi ve kadın çiftçilere kavurma ziyafeti sunuldu. Gerçekleştirilen etkinliğe; Yenişehir Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal, Yenişehir İlçe Tarım Müdürü Abdulkerim Çiçek, Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel ve çok sayıda davetli de katıldı.

Öte yandan, Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilen 'Bölge Finali'nde birincilik elde eden Şalale Mazlum ve Bahar Turunç'a, 17 Nisan Cuma günü Yenişehir Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenecek olan etkinlikle birlikte çeşitli ödüller takdim edileceği bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 15:47:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?