5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mülkiye 150 yaşında!

MÜLKİYELİLERİN 150. YIL SEVİNCİ

Bugünkü adı Siyasal Bilgiler Fakültesi olan; Mülkiye'nin kuruluşunun 150. yıldönümü Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Mülkiyeliler Birliği Mersin Şubesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen kutlama törenine; Vali Vekili Ahmet Büyükçelik, Vali Yardımcısı Ahmet Soley, Recep Uzal, Mehmet Çubuktar, Yenişehir Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal, Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu ve çok sayıda Mülkiye mezunu katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar, saygı duruşu ve hemen ardından İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesiyle devam etti.

Burada konuşan Vali Vekili Ahmet Büyükçelik, Mülkiye'nin 150. kuruluş yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek, bugün Siyasal Bilgiler Fakültesi olarak faaliyetlerini sürdüren kurumun, Türkiye'ye mezunlarıyla oldukça önemli hizmetlerde bulunduğunu anlattı. Bugün gelinen noktada ülkenin her karış toprağında Mülkiyelilerin izinin olduğunu vurgulayan Büyükçelik, bu durumun da kendilerini gururlandırdığını dile getirdi.

Mülkiyeliler Birliği Mersin Şube Başkanı Celalettin Çıplak da, 150 yıl önce ülke ve devlet yönetiminin çağdaş siyasal bilgilerle donatıldığını, bu kapsamda da yönetici kadrolar yetiştirilmesi amacıyla kurulan fakülteden mezun olanların, Türkiye'nin modern ve çağdaş bir devlet haline getirilmesinde önemli bir misyon üstlendiğini söyledi. Celalettin Çıplak, Mülkiyelilerin en temel özelliğinin; ülke, devlet ve ulus çıkarlarını, kendi şahsi çıkarlarının üzerinde tutması olduğunu belirterek, "Mülkiyelilerin bugüne kadar yaptığı ve yapacağı hizmetlerin temel çıkış noktasında da bu özellikten geçer. Mülkiyelilerin hem kamu, hem de özel sektörde önemli hizmetlerde bulunuyor ve bulunmaya da devam edecek" dedi.

MÜLKİYELİLERİN 150. YIL SEVİNCİ
MÜLKİYELİLERİN 150. YIL SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2009 Cuma 14:33:03
Güncelleme :4 Aralık 2009 Cuma 14:45:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?