5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mülkiyenin 120 öğrencisi Silifke'de

Osmanlı Devleti'nin 1859 yılında Mektebi Mülkiye adıyla kurduğu ve bu günkü adıyla Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin 1965-1975 yılları arasında mezun olan 120 öğrencisi Silifke'de bir araya geldiler.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen Mülkiyeliler, Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atakent beldesi sınırları içerisinde yer alan Akdeniz İhracatçılar birliği tesislerinde buluştular. Siyasal Bilgiler Fakültesinin 1973 mezunu olan Savaş Özkan'ın girişimleri ile bir araya gelen Mülkiyeliler, bol bol sohbet edip, hasret giderdiler.

Mektebi Mülkiye'nin kuruluşunun 150.inci kuruluş yıl dönümünü kutlamak için Silifke'ye gelen 120 mülkiyeli eşleri ve çocukları ile birlikte Silifke'nin tarihi ve ören yerlerini gezdiler. Cennet-Cehennem mağaraları, kız kalesi ve Silifke kalesini gezen Mülkiyelilere Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu ve Emekli Turizm Müdürü Celal Taşkıran yerler hakkında bilgiler verdiler.

Mülkiye dostluğunu, arkadaşlığını ve birlikteliğini tekrar sağlamak amaca ile 40 yıl sonra böylesine anlamlı bir buluşma düzenlediklerini vurgulayan 1973 mezunu Savaş Özkan, "Yaklaşık 40 yıldır arkadaşlarımız bir birini görmüyordu. Herkesin meslek hayatının 40. yılında emekli olduğunu düşünerek böyle bir buluşma tertip ettik. Büyük katılımın sağlandığı buluşmalarımızı bundan sonra her yıl yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Mülkiyelileri Silifke'de ağırlamaktan onur duyduk diyen İlçe Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, "Böylesine anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yapmaktan onur ve gurur duyduk. Bu kardeşliğe ve arkadaşlığa bizler de bir şeyler ekleyebildiysek ne mutlu bize" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 12:11:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?