2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Murathan Mungan Mersin'de

Ünlü şair, tiyatro ve öykü yazarı Murathan Mungan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen söyleşi ve imza gününe katıldı.

Kitapsan sponsorluğunda Mersin'e gelen Mungan, kitabındaki öykünün Mersin bölümünü dinleyicilerine okudu. Yeni kitabı "Kadından Kentler" üzerine konuşma yapan Mungan, kitabında Mersin'in de yer aldığını belirtti.

Mungan, "Türkiye'nin modernleşme projesi bağlamında toplumun iki temel göstergesi kentler ve kadınlardır. Kentler de kadınlar da sürekli değişip dönüşmekteler. 'Kadından Kentler', 16 öyküden oluşuyor ve içeriğiyle Türkiye haritasını oluşturuyor. Adeta bir harita ve bir yol ağzıdır" dedi.

İçinde İzmir, Adana, Trabzon, Bursa, Amasya, Ankara, Samsun, Sinop, Afyon, Denizli, Kırşehir, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Gümüşhane, Mersin ve İstanbul gibi kentlerde geçen 16 öykünün yer aldığı Murathan Mungan'ın 'Kadından Kentler' kitabı, bu kentlerde bir biçimde karşı karşıya gelen kadınların, bu karşılaşmadan yaşamları için gereken bir şeyi öğrenip yollarına ve öykülerine devam etmelerini konu alıyor.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 16:53:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?