5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Müslümanlığı seçtiler

TAYLAND VE MOLDOVALI 3 KİŞİ MÜSLÜMANLIĞI SEÇTİ

Mersin İl Müftülüğü'ne başvuran Tayland ve Moldovalı 3 kişi, Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu.

Tayland uyruklu ve Budizm dinine mensup olan Manchupha Jonchai ile Moldova uyruklu Hıristiyan olan Elena Serin, kendisi gibi Ortodoks olan kızı Diana Postica ile birlikte Mersin İl Müftülüğü'ne başvurarak, Müslüman olmak istediklerini söyledi.

Yapılan başvuruları değerlendiren İl Müftüsü Niyazi Ersoy, ihtida merasimi düzenledi. Taylandlı Manchupha Jonchai ile Moldovalı Elena Serin ve kızıyla bir süre sohbet eden Ersoy, onlara İslam dini hakkında bilgi vererek, ibadetlerini yerine getirme noktasında neler

yapacaklarını anlattı. Daha sonra Manchupha Jonchai, Elena Serin ve Diana Postica Kelime-i Şahadet getirip Müslüman oldu.

Hiçbir baskı altında kalmadan tamamen kendi istekleriyle Müslümanlığı tercih ettiklerini dile getiren Manchupha Jonchai, "Müslüman olmaktan dolayı son derece mutlu ve gururluyum. Artık bundan sonraki yaşantıma bir Müslüman olarak devam edeceğim" dedi.

İl Müftüsü Niyazi Ersoy, Manchupha Jonchai, Elena Serin ve Diana Postica'ya Kur'an-ı Kerim ve çeşitli dini kitaplar hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 12:07:04
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 12:21:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?