5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mustafa Köseoğlu'ndan ilk sergi

Ressam Mustafa Köseoğlu, son 2 yılda gündelik hayatın izlerini taşıyan eserlerinin yanı sıra doğadan esinlenerek yaptığı çalışmaları Mersin'de meraklısının beğenisine sundu.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen serginin açılış kokteyline ise; Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Çalışkan da katıldı.

Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergiyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Köseoğlu, eserlerinde herhangi bir konuya bağlı kalmadığını ve her çalışmasında ayrı bir konuyu ele aldığına dikkat çekerek, gerçek bir sanatçının her an her şeyden etkilenip, bunu tuvale yansıtabileceğinin altını çizdi.

Ressam Köseoğlu, esin kaynağının da doğa olduğunu ifade ederek, "Resimlerimin temelinde vazgeçilmez bir desen anlayışı yatıyor. Ele aldığım konularsa sürekli bir değişkenlik içinde. Bazen gündelik hayattan kesitler sunuyorum çalışmalarımla, bazen de tuvale yansıyan doğanın kendi has dili oluyor. Ama şunu söyleyebilirim; renkçi ve lekeciyim" dedi.

Genellikle akrilik ve suluboya çalışmalarında bulunduğunu anlatan Mustafa Köseoğlu, Mersin'deki ilk kişisel resim sergisini açmanın da kendisini heyecanlandırdığını dile getirdi. Köseoğlu, sergide toplam 32 adet eserinin yer aldığı bilgisini vererek, söz konusu eserlerin de soyut figüratif bir çalışmanın ürünü olduğunu ifade etti.

Mersinlilerin sanata olan ilgisinin çok güzel olduğunu kaydeden Köseoğlu, kentin mevcut sanatsal altyapısı itibariyle Türkiye'de ilk 6 kent arasında yer aldığını savundu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 18:24:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?