2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Müsteşardan basına uyarı!

Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşar (DTM) Yardımcısı Ömer Faruk Doğan, basının serbest bölgeler konusunda hassas olması gerektiğini söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Serbest Bölgeler Kurulu toplantısı dün ve bugün Mersin’de yapıldı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ev sahipliğinde yapılan toplantının basın toplantısı da oda binasında gerçekleştirildi. DTM Müsteşar Yardımcısı Ömer Faruk Doğan’ın "Serbest Bölgeler ekonomide 22 milyar dolarlık ticaret hacimleriyle çok önemli bir unsur. Ticaret, üretim ve istihdam yapıyorlar. Basın çok hassas davranmalı" dedi.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de serbest bölgelerin eksiklerinin ve sorunlarının bulunduğunu belirten Doğan, "Devletin yetkilileri de devletin saygınlığını korumak adına, serbest bölgelerdeki sorunlardan rahatsız olanlar adına hassas davranmalı. Oralarda üretim, ticaret ve istihdam yaratılıyor. Tüm vatandaşlar gibi basın ve devlet görevlileri de hassas davranmalı. Bütünü hedef alan haber ve kamuoyu yansımaları uluslararası alanda rekabet gücümüzü azaltır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2005 Cuma 17:22:10
Güncelleme :3 Haziran 2005 Cuma 17:24:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?