30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Mut, kayısı festivaline hazır

MUT, KAYISI FESTİVALİNE HAZIR

Mersin’in Mut ilçesinde ilki 1962 yılında gerçekleştirilen Mut Kayısı Kültür ve Sanat Festivalinin 38.’si bu yıl 17-18-19 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Festivale yurt dışı ve yurt içinden önemli konukları davet ettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Murat Orhan, festivalin ilk gününde sanatçı Musa Eroğlu’nun konser vereceğini söyledi.

Başkan Orhan, 17 Haziran Cuma günü Karacaoğlan Çınaraltı Parkı’nda saat 14.00’de festival açılışının ardından Mut Belediyesi Halk Oyunları ekibi, Kayısı yeme yarışması, Dilek Havuzuna kayısı dökülmesi, sergi ve resim sergisi açılışları yapılacağını, akşam bölümünde ise Mut Şehir Stadında, Esen Şahin, Hasan Yılmaz ve Musa Eroğlu konser vereceğini söyledi.

Festivalin ikinci günü gündüz bölümünde satranç turnuvası, karakucak güreş müsabakası ve trap atış yarışması yapılacağını belirten Orhan, akşam bölümünde Deniz, Gökhan Tepe ve Zara'nın konser vereceğini belirtti.

Başkan Orhan, festivalin üçüncü gününde sportif etkinlikler, madalya töreni ve sünnet şöleni düzenleneceğini ve akşam bölümünde ise Mut Kalesi festival alanında yerel sanatçıların konser vereceğini kaydetti.

MUT, KAYISI FESTİVALİNE HAZIR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2011 Çarşamba 13:51:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?