5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mut Belediye Meclisi toplandı

Mersin’in Mut ilçesinde belediyenin mayıs ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.
Belediye Meclis Toplantı salonunda gerçekleştirilen Mut Belediye Başkanı Murat Orhan'ın başkanlık yaptığı toplantıda, gündem maddeleri tek tek meclis üyelerinin görüşüne ve oylarına sunuldu.

Toptancı Hali karşısına yapılması planlanan yaklaşık 100 bin metrekarelik alan, TOKİ için planlanan Mut öreni yolu üzerinde soğuk hava deposu civarındaki 35 bin metrekarelik alan, imar komisyonuna havale edilerek oy çokluğu ile kabul edildi.
CHP’li Belediye Meclis Üyeleri toplantıda, ilçeye otopark yapımı ve kat imar adedinin yeniden düzenlenmesinin görüşülmesi için dilekçe verdi. Dilekçeler oylanarak bir sonraki meclis toplantısında görüşülmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Bu arada, Çukurova Belediyeler Birliği için asil ve yedek üye seçimleri yapıldı. Buna göre Sultan Çopur ve Ümmü Yatmaz Birlik üyeliğine seçildiler. İçme suyunun yeniden yapılandırılması konusunda bundan böyle geçerli olmak üzere suyun metreküpü meskenlerde 90 kuruş iş yerleri ve inşaatlarda 1.35 TL olarak belirlendi.

Hal Yasası gereği komisyoncuların yıllık vermesi gereken teminat mektubu daha önceden bin 80 TL iken bu rakam üreticilerin mağdur edilmemesi Belediye Hal Müdürlüğü'nün de kendini garantiye alması düşüncesiyle 150 bin TL olarak belirlendi ve oy çokluğu ile Kabul edildi. Yine Hal komisyoncularının daha önceden en az 150 ton olan yıllık ürün işleme kapasitesi yeni düzenlemeyle 400 tona çıkarıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 13:27:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?