1
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Mut karla kaplandı

Mersin'in Mut ilçesini Karaman'a bağlayan Sertavul Geçidi'nde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Edinilen bilgiye göre, Sertavul Geçidi'nde kar, sis ve tipi yüzünden sürücülerin geçişine zor şartlarda kontrollü olarak izin veriliyor. Trafik ekipleri, seyir halindeki araçları durdurarak, sürücülere zincir takmaları uyarısında bulunuyor. Zincirsiz araçların geçişine ise izin verilmiyor.

İlçede akşam üzeri yağmaya başlayan yağmur etkili olurken, yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. Dondurucu soğuğun ardından ilçe merkezine yağmur yağdı. Akşam ise ilçeye bağlı, Çaltılı, Bağcağız, Kurtuluş, Çatal harman, Hacıahmetli, Çukurbağ, İbrahimli, Çömelek, Dağ pazarı, Çivi, Ballı, Güme, Demirkapı, Elma pınarı, Kavak özü, Alahan, Geçimli ve Kaya önü köylerine yoğun yağan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden olurken yağan karla birlikte doğa beyaz gelinliğe büründü.

Mut ilçesi ile Karaman arasındaki Sertavul Zirvesi'ne yoğun kar yağışın ardından Bölge Trafik ve Karayolları ekipleri karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürürken, yolda kayan araçlara da yardım ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2011 Salı 15:59:30
Güncelleme :15 Kasım 2011 Salı 16:03:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?