4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mut Kayısı Festivali 11 Haziran'da

MUT KAYISI KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ

Mersin’in Mut ilçesinde ilki 1962 yılında gerçekleştirilen Mut Kayısı Kültür ve Sanat Festivalinin 37.'si bu yıl 11-12-13 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, Mut Kayısı Festivali'nin ülkemizde düzenlenen ilk festivaller arasında yer aldığını belirtti.

Festivale yurt dışı ve yurt içinden önemli konukları davet ettiklerini söyleyen Orhan, festivalin ilk gününde sanatçı Hadise'nin konser vereceğini söyledi.

Festivalin ikinci gününde Mut Ziraat Odası konferans salonunda okutman Döndü Can, Karacaoğlan’ı anlatacağını kaydeden Orhan, "Bu etkinlik, mezarı ilçemizde bulunan Türk Halk Şairi ünlü Ozanımız Karacaoğlan’ın hayatını ve geçmişini tanımak için büyük bir fırsat olacak" dedi.

Başkan Orhan, 11 Haziran Cuma günü Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda saat 14.00'de festival açılışının ardından Mut Belediyesi Halk Oyunları ekibi, Mersin Çocuk Halkoyunları ekibi gösterisi, kayısı yeme yarışması, Dilek Havuzuna kayısı dökülmesi, sergi ve resim sergisi açılışları yapılacağını, akşam bölümünde ise Mut Şehir Stadında Hadise, Zühre Sabaz ve Ali Rıza Yılmaz'ın konser vereceğini söyledi.

Festivalin ikinci günü satranç turnuvası, karakucak güreş müsabakası, masa tenisi finalleri ve trap atış yarışması yapılacağını belirten Orhan, festivalin üçüncü gününde sportif etkinlikler, madalya töreni ve sünnet şöleni, akşam bölümünde ise Mut Kalesi Festival Alanında yerel sanatçılar Sade Demir, Remzi Kır ve Hatice Kumru'nun konser vereceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 11:43:05
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 11:47:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?