4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mut kayısı festivali başladı

MUT KAYISI FESTİVALİ BAŞLADI

Mersin’in Mut ilçesinde düzenlenen 37. Mut Kayısı Kültür ve Sanat Festivali başladı.

Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda düzenlenen 37. Mut Kayısı Kültür ve Sanat Festivaline, Mersin milletvekilleri Kadir Ural, Ali Er, Ömer İnan, Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, İlçe Kaymakamı Osman Yenidoğan, Yargıtay 5. Ceza Dairesi Başkanı Ahmet Ceylan Tuğrul, Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İthalat Genel Müdürü Mustafa Sever, çevre il ve ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Mut Halkoyunları ekibinin gösteri sunduğu festivalin açılış konuşmasını yapan Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, Mut halkının yaşantısında kayısının vazgeçilmez bir yeri olduğunu belirterek, ilçede kayısıcılığın geliştirilmesi adına ilk adımın 1949 yılında atıldığını söyledi.

Mut Kaymakamı Osman Yenidoğan da, kayısı üretiminde ilçe açısından en önemli konunun tanıtım ve ihracat olduğunu belirterek, "61 yıldır köklü bir kültür oluşturduk. Çiftçi kayıt sistemini getirdik. Şu an 15 bin ton kayısı ihracatı yapıldı. Artık dış ülkeler Mut kayısısını tanıyor. İlçe olarak hedefimiz daha fazla ihracatı gerçekleştirmektir" dedi.

Konuşmaların ardından, ilçeye hizmetlerinden dolayı katılımcılara plaket verildi. Kayısı yeme yarışmasının ardından bolluk ve bereket olması amacıyla Dilek Havuzu’na protokol tarafından kayısı döküldü. Mut Belediyesi Halkoyunları ekibinin ve Mersin Çocuk Polisi Halkoyunları Ekibinin gösteri sunduğu festivalde, Mut Lisesi resim sergisi açtı.

MUT KAYISI FESTİVALİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2010 Cuma 17:06:02
Güncelleme :11 Haziran 2010 Cuma 17:10:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?