5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mut kayısı festivali başladı

Mersin'in Mut ilçesinde düzenlenen 36. Mut Kayısı Festivali başladı.

Karacaoğlan Çınar Altı Parkında gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Mut Halk Oyunları ekibi gösteri sunduğu festivalin açılış konuşmasını yapan Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, Mut halkının yaşantısında kayısının vazgeçilmez bir yeri olduğunu belirterek, ilçede kayısıcılığın geliştirilmesi adına ilk adımın 1949 yılında atıldığını anlattı.

Mut Kaymakamı Osman Yenidoğan da, kayısı üretiminde ilçe açısından en önemli konunun tanıtım ve ihracat olduğunu belirterek, "60 yıldır köklü bir kültür oluşturduk. Çiftçi kayıt sistemini getirdik. İlçe olarak hedefimiz daha fazla ihracat gerçekleştirmektir" dedi.

AK Parti Mersin Milletvekili Mehmet Zafer Üskül de, konuşmasında, “Mut ilçesine vermiş olduğumuz sözleri yerine getiriyoruz. İlçede büyük bir hastane projesi bitmek üzere. Adalet sarayı ihalesi an meselesi. 18 senedir devam eden sulama suyu projesine 16 bin 500 milyon TL. ayrıldı. Şuan bitmek üzere” dedi.

Konuşmaların ardından kayısı yeme yarışması yapıldı. Daha sonra bolluk ve bereket olması amacıyla Dilek Havuzu'na kayısı döküldü.Mut Belediyesi Halkoyunları Ekibi'nin gösteri sunduğu festivalde, Mut Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce sergi açıldı.

İlçede en fazla kayısı ihracatı yapan tüccarlara ve katılımcılara plaket verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 18:46:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?