5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mut SGK Merkez Müdürlüğü açıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Mut İlçe Merkez Müdürlüğü’nün açılışı törenle gerçekleştirildi.

Törende bir konuşma yapan Mersin Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mükremin Sürücü, 5502 sayılı kanunla devredilen SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’nın yerine Sosyal Güvenlik Kurumu kurulduğunu belirterek, "Kurum olarak işlevlerimizi yerine getirmekte iki temel hedefimiz var. Bunlardan ilki etkin, verimli çalışan, şeffaf bir sosyal güvenlik kurumu oluşturmak, vatandaşlarımızın aylarca beklemeden çok kısa sürede, hizmet alabildiği, fiziki ortamlarda hizmet ürettiği bir kurum oluşturmaktır. İkinci hedefimiz ise vatandaş odaklı, güler yüzlü bir hizmet sunumunu tüm birimlerimizde gerçekleştirmektir. Artık bundan böyle Mut’ta da bir Merkez Müdürlüğümüz var. Vatandaşlarımız il merkezine gelmeden bütün işlemlerini buradan yapabilecekler. SGK Merkez Müdürlüğünü ilçeye kazandırma adına büyük gayret gösteren Mut Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Eyüp Cülüc’e teşekkür ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Mut Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterilerinin ardından Mut İlçe Merkez Müdürlüğü binasının açılış kurdelesi kesildi.
Törene, SGK Mersin İl Müdürü Mükremin Sürücü, Kaymakam Osman Yenidoğan, Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, MESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile oda başkanları katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 14:51:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?