5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mut'a 100 yataklı hastane

BAŞKAN MURAT ORHAN’DAN HASTANE MÜJDESİ

Mersin Mut İlçe Belediye Başkanı Murat Orhan, ilçesinin yıllardır kanayan yarası olan 100 yataklı hastane projesinin Sağlık Bakanlığı’nın 2010 yılı yatırım bütçesine alındığı müjdesini verdi.

100 yataklı yeni Devlet hastanesinin 2010 yılı Haziran ayında temeli atılacağının müjdesini veren Orhan, “Bu güne kadar hastanemizin doluluk oranını bahane ediliyordu. Fakat, Mut AK Parti İlçe Başkanı ve yönetimi ortak hareket ederek yeni Devlet Hastanesi’nin 2010 yılı bütçesi projesine dahil ettirmeyi başardık” dedi.

İlçede yaşayan bir vatandaş olarak sağlıkla ilgili bir problem yaşadığında kendisinin de Karaman, Konya ve Silifke’ye gitmek durumunda kaldığını belirten Başkan Orhan, “Bu sıkıntıyı hep birlikte yaşıyoruz. Uzman doktor sorunuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı’na gittim. İlçeye Uzman Doktor gelmiyor. Mut’un mecburi hizmet bölgesi kapsamına alınmasını talep ettim. Bu girişimlerimizde başarıyla sonuçlandı. Mut için doktor kontenjanları kapalıydı, onu açtırdık. Mecburi hizmet kurasında Kadın Doğum Uzmanı, Çocuk Doktoru, Göz Doktoru ve Ortopedi Uzmanının, mecburi hizmet kapsamında, gelmeleriyle ilgili olarak çalışmalarımız oldu. İlçeye kasım ayı içerisinde gerçekleşen mecburi hizmet kurasında tercih yapan doktorlara kavuşacağız” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2009 Cumartesi 17:53:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
RECEP IP: 88.247.25.xxx Tarih : 15.11.2009 22:51:30

muta bir hastane yapılması gerekiyordu hatta geç bile kalınmıştı. ama artık yapılıyor. şimdi de muta bir anadolu öğretmen lisesi, ikinci bir anadolu lisesi ve sağlık lisesi yapılması gerekiyor. ama mut son yıllarda gelişiyor...