4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mut'a MOBESE kuruluyor

Mersin Mut ilçesinde asayiş, güvenlik ve turizm konularında büyük faydası olacak olan, Mobil Elektrik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) Kamera Sistemi kurulması için çalışmalara başlandı.

Mut Kaymakamlığı, Belediye, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile sivil toplum örgütlerinin ortaklaşa çalışmasıyla MOBESE’nin kısa sürede hayata geçirilmesi planlanıyor. Projenin bir an önce hayata geçirilmesi için Kaymakamlık toplantı salonunda meslek grupları ile peş peşe toplantılar düzenlendi.

Yapılan toplantıya İlçe Kaymakamı Osman Yenidoğan Başkanlığında, Belediye Başkanı Murat Orhan, İlçe Emniyet Müdürü Selim Kan, Polis Merkezi Amiri Baş komiser Mesut Baysaloğlu, Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fevzi Ata katıldı.

MOBESE kamera sistemi hakkında bilgiler veren Kaymakam Yenidoğan, “Kamuoyunun bu sisteme talebi yoğun. Huzur ve asayiş adına bu sistemin gerekliliği var. İki buçuk, üç yıl önce bu sistemin kurulmasını istedik. Çalışmalarını yaptık. Aksamalar oldu. Bugün için alt yapı araştırmaları tamamlandı. Kamera yerleri belirlendi. Maliyet ve teknik bilgiler sağlandı. 27X veya 37X Zom’lu ve kablosuz bir kamera sistemini hayata geçirmek istiyoruz. Bu sistemde kameralar 360 derece dönebiliyor. Tamamı merkezden kumanda edilebiliyor. İki merkezden kontrolünün yapılmasını planlıyoruz. Bir tanesi emniyet müdürlüğümüzde, bir tanesi de belediye itfaiye müdürlüğünde olacak şekilde iki merkezden kumanda ve kontrol yapmak istiyoruz. Biz teknik ve kullanım açısından uygun yaklaşık 20 yer tespit ettik. Minimum beş yere bu kamerayı kurmak istiyoruz. En azından şehrin giriş ve çıkışını kontrol altına tutmak adına. Toplam maliyetin karşılanması, ortalama 10 veya 12 kameranın ilçemize kurulması çok iyi olacaktır. Anında müdahale şansımız artacak. Bu konuda meslek gruplarımızla bir araya geliyor, görüşüyoruz, kendilerinden de katkı vermelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 13:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?