5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mutlu: 'Erdemli'yi el ele değiştiriyoruz'

Erdemli Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Musa Mutlu, “Erdemli değişiyor bunu da el ele vererek birlikte gerçekleştiriyoruz" dedi.

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Er, AK Parti Erdemli Belediye Başkan adayı Musa Mutlu, AK Parti İlçe başkanı Vehbi Aksay, ilçe yönetim kurulu üyeleri ile belediye meclis üyesi adayları 29 Mart Yerel Seçim çalışmaları kapsamında TOKİ konutları sakinleriyle bir araya geldi.

Mutlu, burada vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. 2004 yılında gecekondu sakinleri ile bir araya geldiğinde verdiği sözü hatırlatan Başkan Mutlu, “O zaman AK Parti’den belediye başkan adayı olduğumda sizlerle gecekonduda bir toplantı yaptık ve bazı arkadaşlarımız 'Şayet kazanırsanız gecekondunun hali ne olacak' diye bize bir soru sormuşlardı. Biz de açık kalplilik ve samimiyetle 'El ele verip burasını temizleyeceğiz. Ancak önce insan haysiyetine yakışır konut temin edip sizleri önce oraya taşıyacağız, ondan sonra orasını yıkacağız ve yeni yapılaşmaya gitmeyeceğiz. Hem sizler hem de Erdemli’de yaşayan herkesin ortak kullanabileceği yeşil alan yapacağız’ demiştik. Bunu hiç unutmadım daha dün gibi hatırımda” dedi.

Seçildiğin de ise TOKİ için arazi arayışına çıktıklarını anlatan Mutlu, "İlk fırsatta Karayollarına ait 65 dönüm araziyi kamulaştırdık. Fakat yetmedi çevresinden de biraz daha kamulaştırarak 85 dönüme çıkarttık. Aldığımız 85 dönümlük arazinin tapusunu TOKİ idaresine götürdük. Milletvekilimiz Ali Er ile birlikte TOKİ başkanına böyle bir projemizin olduğunu ilettik. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar bize 'Biz gecekonduyu yıktığımız yere yaparız' dedi. Biz de alternatif arazi bulduğumuzu söyledik ve proje çalışmasına başladık. 8 ay sonra temeli atıldı. Çok şükür ki size olan sözümüzü tuttum” diye konuştu.

Dışarıdan gelen misafirlere TOKİ konutlarını gezdirdiğini ifade eden Mutlu, “Misafirlerimize ilçemizi, en başta da konutlarını gezdiriyoruz. İnsanlar yaptığınız yeri görelim diyor. Burasını görünce bize de bir daire yok mu ? diyorlar. Burada hem deniz hem de yayla havası var. Burası böyle gıpta ile bakılan imrenilen bir yer. Kıymetini iyi bilelim. Eksiklerimiz olabilir ama sizlere söz verdik gidereceğiz. Ödemede güçlük çekildiğini de biliyoruz ve konuyu Başbakanlığa götürüyoruz inşallah kısa sürede netice alırız. Sizleri seviyoruz. Sizinle bizim aramızı açmak isteyenler olabilir kesinlikle dedikoduya inanmayın huzurla evinizde oturun. Bizim tek isteğimiz sizin huzurlu bir yaşam sürmenizdir. Devam eden ve projesi biten güzel hizmetleri tamamlamak için sandıkta bizlerden ayrılmayın diyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 12:08:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?