30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Mut’ta dolu zararı 20 milyon TL

MUT’TA DOLU ZARARI 20 MİLYON TL

Mersin’in Mut ilçesinde meydana gelen dolu yağışının, ekili tarla ve meyve bahçelerine yaklaşık 20 milyon TL tutarında zarar verdiği bildirildi.

Mut İlçe Tarım Müdürü Levent Abaş, yaptığı açıklamada, dolu felaketinin Mut merkez,

Palantepe, Irmaklı, Elbeyli, Kelceköy, Hacınuhlu, Esençay, Topluca, Yıldız ve Yeşilyurt köylerinde etkili olduğunu söyledi.

Şiddetli sağanak yağışın kısa süre sonra dolu şekline dönüşmesinin ardından kayısı ve erik bahçeleri başta olmak üzere, açıkta yetişen tüm ürünlere zarar verdiğini ifade eden Abaş, hasar tespit çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

Abaş, ilk incelemelerinde yaklaşık 5 bin 410 dekar kayısı ve erik bahçesinin dolu yağışından etkilendiğinin belirterek, meyvelerde hasat ve kalite kaybının yüzde 19 olduğunu dile getirdi. Afetin ne zaman ve ne boyutta olacağını bilmenin mümkün olmadığını ifade eden Abaş,

“Kayısı üreticilerinin en büyük tehlikesi dolu. Tarım ve Köy işleri Bakanlığı, TARSİM kapsamında ürünlerini sigorta yaptıran çiftçilerin zararlarının büyük bir bölümü karşılayacaktır. Kurum olarak her toplantıda çiftçilerimizi ürünlerine sigorta yaptırmaları yönünde sürekli uyarıyor ve ikaz ediyoruz. Sigorta yaptırmayan çitçiler ise maalesef zararlarının karşılığını alamayacak bu konuda tüm uyarılarımıza rağmen uymayan bahçe sahipleri mevcut” diye konuştu.

Bir yıllık emeklerinin boşa gittiğini söyleyen bahçe sahipleri ise kendilerine uzanacak yardım eli beklediklerini söylediler.

MUT’TA DOLU ZARARI 20 MİLYON TL
MUT’TA DOLU ZARARI 20 MİLYON TL
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2011 Cuma 17:20:05
Güncelleme :13 Mayıs 2011 Cuma 22:20:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?