30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Mut'ta festival coşkusu

MUT'TA KAYISI FESTİVALİ COŞKUSU

Mersin'in Mut ilçesinde 38. Mut Kayısı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında sahne alan Ünlü Türk Halk Müziği Sanatçısı Musa Eroğlu, hemşehrilerini coşturdu.

Festivalin birinci günü akşamı Mut Şehir Stadı'nda sahneye ilk olarak Hasan Yılmaz çıktı. Saat 21.00 sıralarında başlayan konserinde kendisini dinlemeye gelen binlerce vatandaşa eğlenceli dakikalar yaşatan ve konserini esprilerle süsleyerek eline taktığı zillerle oyun sahneleyen sanatçı, herkesin beğenerek dinlediği eserlerden oluşan bir repertuar sundu.

Konserine büyük bir coşkuyla başlayan ve 'Artık benim Kalem Mut'dur sözüyle izleyenleri coşturan Hasan yılmaz, seyirciler arasındaki yaşlı bir teyzenin isteği olan 'Bilemedim Kıymetini Kadrini' adlı barak havasını söyledi. Yılmaz söylerken bazı seyircilerin de ağladığı görüldü. Parmağına taktığı zille oyun sergileyen Yılmaz, konserinde seslendirdiği türkülerinin ardından yaptığı kısa konuşmada Mut Belediye Başkanı Murat Orhan'a ve coşkulu bir şekilde kendisini destekleyen seyircilere övgüler yağdırdı.

Ardından sahne alan Mut'lu Türk Halk Müziği Devlet Sanatçısı Musa Eroğlu, izleyenleri coşturdu. Memleketinde olmaktan ve hemşehrileriyle kucaklaşmaktan son derece mutluluk duyduğunu ifade eden Musa Eroğlu, birbirinden güzel türkülerinin ardından Mut'a özgü kullarolam oyun havasıyla izleyenleri oynattı.

Konserden sonra her iki sanatçıya da Mut Belediye Başkanı Murat Orhan festivalin anısı olarak birer Plaket takdim ederek teşekkür etti.

MUT'TA KAYISI FESTİVALİ COŞKUSU
MUT'TA KAYISI FESTİVALİ COŞKUSU
MUT'TA KAYISI FESTİVALİ COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2011 Cumartesi 10:56:02
Güncelleme :18 Haziran 2011 Cumartesi 12:36:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?