4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mut’ta keşkek şöleni

MUT’TA BİRLİK BERABERLİK GÜNÜ KEŞKEK ŞÖLENİ

Mersin’in Mut ilçesinde Mut Gülnarlılar Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından "Birlik, Beraberlik Günü Keşkek Şöleni" düzenlendi.

Şenlikler saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Şenliğe Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Gürel, Kuskan Belediye Başkanı Ekrem Bayır, il genel Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mut Gülnarlılar Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkan’ı Yafes Demir, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Birlik beraberliğimizi, daha da güçlendirmek, kültürel değerlerimizi unutmamak, yöremizin geleneksel yemeği olan keşkeği tanıtmak yöremizde yetişen ürünlerin tanıtımını yaparak, yöre ekonomimize bir nebze de olsa katkı sağlayabilmek amacı ile, bu keşkek şölenini yapmayı düşündük" dedi.

Gülnar Belediye Başkan’ı Ahmet Gürel de, konuşmasında "İşte birlik beraberlik böyle zamanlarda sağlanır. Nereye gitsem mutlaka bir Gülnarlı hemşerimiz var. Daha bu güne kadar hiç haklarında kötü bir şey duymadım bu konuda Bir Gülnarlı olmaktan gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra Gülnar Belediyesi Mehter takımı gösteri yaptı. Ardından şiirler okundu.

Etkinlik, keşkek ikramından sonra müzik, halk oyunları gösterisi, çekiliş ve Ankaralı Ali Manaz ve grubu gösterisi ile sona erdi.

MUT’TA BİRLİK BERABERLİK GÜNÜ KEŞKEK ŞÖLENİ
MUT’TA BİRLİK BERABERLİK GÜNÜ KEŞKEK ŞÖLENİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2010 Salı 14:32:02
Güncelleme :2 Kasım 2010 Salı 14:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cengiz şarlak IP: 88.229.230.xxx Tarih : 3.11.2010 00:46:19

gülnar belediye başkanı ahmet gürel değil ahmet günel'dir. dikkatinize