5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mut'ta kurt dehşeti!

Mersin’in Mut ilçesinde köylere inen kurtlar, küçükbaş hayvanları telef etti. İlçeye bağlı Çivi, Ballı, Dağpazarı ve Güme köylerini basan kurtlar şimdide şehir merkezine sınır olan Kelce Köyü'nde küçükbaş hayvanları telef etmeye başladı.

Bugüne kadar yaklaşık 50 civarında küçükbaş hayvanı kurtlar tarafından telef edilen köylüler korkulu günler geçirdiklerini söylüyor. "Köylüler, "Kurtlar köyümüze gelip, evimizin önündeki ağıllardan küçükbaş hayvanları götürüp parçalayıp yiyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık" dediler.

Hayvanları telef olan Mustafa Ak (41) gece 03.00 sıralarında evin önündeki koyunlarının ürktüğünü fark ettiğini belirterek, "Hemen koyunların ağılına geldim. Koyunlar ağılın içinde toplanmış ve korkmuş durumdaydılar. Benim ağıla gelmemle birlikte kurt kaçtı. Koyunumun birinin boğazından dişleyerek yaralamış. Geçenlerde yine dayılarımın 2'şer tane koyununu yedi" dedi.

Köylülerden Durmuş Tepe (56) ise, kurtların evinin önündeki ağıla girdiğini belirterek, "Ağıla sabahleyin baktığımda koyunların ikisini de parçalanmış vaziyette buldum. Akşamları 2 gün boyunca bekledim gelmedi. Aradan 3-4 gün geçti kardeşimin ağılına girmiş. Koyunun birinin kuyruğunu koparmış birini de parçalayıp öldürmüş. Buna bir çare bulmalarını istiyoruz inanın korkmaya başladık" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2013 Pazartesi 12:45:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?