5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mut'ta seçim yenilgisi tartışılıyor

Mersin CHP’de 29 Mart yerel seçimlerinin muhasebesi yapılıyor. İl Başkanı Yılmaz Şanlı, Mersin Milletvekilleri Ali Rıza Öztürk ve Ali Oksal ile gittiği Mersin’in Mut ilçesinde seçimin kaybedilmesini belediye başkan adayının geç belirlenmesine bağladı.

Yılmaz Şanlı, CHP Mut İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmasında son yapılan yerel seçimleri Mut özelinde değerlendirdi. CHP tarafından yönetilen Mut Belediyesi’nin kaybedilmesine sert tepki gösteren Şanlı, “En rahat seçim kazanabileceğimiz bölgede hüsran yaşadık. Alınan bu sonucun altında; belediye başkan adayının geç belirlenmesi, ilçe yönetiminde yaşanan sorunlarla birlikte CHP Genel Merkezi’ne zarar verilmek istenmesi gibi durumlar yatıyor” dedi.

Söz konusu seçimlerde DSP’nin Mut’ta almış olduğu oy oranına bakıldığında seçimin neden kaybedildiğinin çok daha iyi anlaşılacağını savunan Şanlı, Mut İlçe Teşkilatı ile ilgili olarak kendilerine iletilen; ‘olağanüstü kongre’ talebinin de gerekli şartlar yerine getirilmediği için reddedildiğinin altını çizdi.

CHP Mut İlçe Başkanı Cemil İş ise, bugün gelinen noktada sözde değil, özde partili olunması gerektiğine dikkat çekerek, parti içinde yaşanan sorunların yine parti içinde masaya yatırılarak konuşulması gerektiğini dile getirdi. Cemil İş, CHP’nin; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en önemli iki emanetinden biri olduğunu ifade ederek, “Artık parti içi kavgalar bir kenara bırakılarak CHP’ye sahip çıkılmalı. Sırf birileri beğenecek diye aday belirlenemeyeceği gibi, yine birileri beğenecek diye de adaylıktan çekilmek olmaz. Böyle bir şey kabul edilemez” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 08:45:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mutlu IP: 92.45.231.xxx Tarih : 17.07.2009 08:32:10

ne oldu kazanamadınız mı?