5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mut'taki muhtarlara bilgilendirme

Mersin’in Mut ilçesinde köy ve mahalle muhtarlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Mut Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda yapılan toplantıda konuşan Kaymakamı Osman Yenidoğan, ”Köy ve mahallenizde oturmayan hiç kimseye kesinlikle ikametgah belgesi vermeyin. Yeşilkart, muhtaçlık kararları gibi başvurularda fakir olmayanların belgelerini onaylamayın. Doğrudan Gelir Desteği başvurusunda arazi sahibi olmayanların, bu arazileri bizzat tarımsal faaliyetlerde kullanmayanların belgelerini onaylamayın. Okullara kayıt esnasında mahallesinde ikamet etmeyen çocuklara kesinlikle ikametgah belgesi vermeyin" dedi.

Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ömer Sarı da, içme suları ve sulama suyu hakkında köy mülkü ayırma ve birleştirme sınır hukuku hakkında, muhtaçlık, yeşil kart ve fon başvuruları esnasında yapılması gerekli olan işlemlerin neler olduğu ve yardımlar hakkında, 4081 sayılı Çiftçi Mallarını Koruma Kanunu hakkında bilgi verdi. Sarı, köy bütçesi yapılırken uyulması gereken kurallar hakkında, imece ve imece mükelleflerinin kapsamı hakkında açıklamalarda bulundu.

Özel İdare Müdürü Sevgi Güngör ise, 442 sayılı Köy Kanunu ve 4541 sayılı kanunla muhtarların, köy ihtiyar heyetinin görev ve sorumluluklarını anlattı. Güngör, köy gelir gider evrak tanzimi ve defter işlemleri, maden kanunu, köyde imar çalışmaları, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı alma konusunda da bilgiler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 12:01:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?