4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

MUTTSO Başkanı tutuklandı

TARİHİ ESER OPERASYONUNDA MUT TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI TUTUKLANDI

Jandarma tarafından yapılan operasyonla aralarında Mut Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fevzi Ata'nın da bulunduğu 5 kişi, tarihi eser kaçakçılığı ve çete kurmak suçlarından tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre Mersin İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ile Silifke İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Mersin'in Erdemli, Silifke, Mut, Tarsus ilçeleri ile İstanbul, Osmaniye ve Gaziantep illerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Yapılan operasyonda tarihi eser kaçakçılığı ve çete kurmak suçlarından Mut Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fevzi Ata, Süleyman Kara, Ramazan Balcı, Hasan Arsın, Mehmet Deniz, Zafer Başbuğ, Orhan Nergiz, Mustafa Özçelik, Cengiz Tepe ve Ahmet Yılmaz gözaltına alınarak Silifke İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildi.

Jandarmada yapılan sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Mut Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fevzi Ata, Cengiz Tepe, Zafer Başbuğ, Mustafa Özçelik ve Mehmet Deniz tutuklanarak Silifke Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Diğer şahıslar ise serbest bırakıldı. Ele geçirilen tarihi eserler Silifke Müzesi'ne gönderildi.

Şahısların ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda ise biri detaylı olarak yeraltındaki hazineleri gösteren olmak üzere toplam 5 adet define arama detektörü, 3 adet ruhsatsız av tüfeği, çok sayıda tabanca mermisi, bilgisayar harddiskleri, 500 adet CD, 20 adet cep telefonu, fotoğraf makinesi, 5 adet eski zamana ait imitasyon heykel, 2 adet dürbün, eski döneme ait define haritaları, çeşitli dönemlere ait altın, gümüş ve bronz sikkeler, 12 adet tarihi yüzük, 10 adet gözyaşı şişesi, 6 adet çeşitli dönemlere ait mühür ele geçirildi.

Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2010 Cumartesi 13:30:05
Güncelleme :4 Aralık 2010 Cumartesi 14:21:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?