3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Müzik Festivali 22 Mayıs'ta başlıyor

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin bu yıl 7'ncisinin yapılacağını hatırlatarak, "Mersin, kültür ve sanat çalışmaların yoğun şekilde yapıldığı kentlerin başında geliyor" dedi.

Bu yıl 22 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan '7. Mersin Uluslararası Müzik Festivali' programıyla ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Aksoy, Mersin'in, kültür sanat çalışmalarının yapıldığı şehirlerin başında gediğini söyledi.

Küçük sorunların kentin imajını olumsuz etkilediğini, bu imajın değişmesi için Mersin Müzik Festivali gibi kültür sanat etkinliklerinin önemine işaret eden Aksoy, Mersin'de çok farklı kültürlere ve inanışlara sahip insanların bir arada yaşadığı belirterek, "Bu kentin ortaya çıkardığı bir kültür var. Bunun bütün boyutlarının ortaya çıkarılması ve sürdürülmesi hepimizin görevi. Mersin Müzik Festivali, Mersin'in kültür ve sanat yönünü ortaya çıkaran bir çalışma" diye konuştu.

Bu yıl 7'ncisi düzenlenecek olan festivalin daha geniş katılımlı, daha farklı kurum ve kuruluşların katkı sağladığı bir etkinlik olacağını kaydeden Aksoy, "Kentin bir çok farklı kesimini temsil eden sivil toplum kuruluşları, festival çerçevesinde bir araya geliyor. Buda Mersin'in ortak çalışma kültürüne bir örnektir" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise Mersin'in hep kavga edilen, terörün fazla olduğu bir şehir gibi görüldüğünü söyledi. Oysa Mersin halkının kültür ve sanata yakın insanlar olduğunu dile getiren Özcan, bir açık hava konserinde 30 bin 40 bin kişi bir araya gelebiliyorsa, burada kültür ve sanatın inkar edilemeyeceğini vurguladı. Özcan, "Mersin, kültür ve sanat etkinlikleri açısından İstanbul'dan sonra ikinci sırada gelen bir şehir. Mersin, kültür ve sanat şehridir. Emekleyerek gelen festival uluslararası hale geldi. Buna en iyi şekilde sahip olalım" şeklinde konuştu.

Festival Yürütme Kurulu Başkanı ve Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Berika İpekbayrak da, bu yıl 22 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin, kentin tarihini ve kültürel birikimine ışık tutacağını, şehrin uluslararası anlamda markalaşacağını söyledi. İpekbayrak, festivale İngiltere'den İspanya'ya, Viyana'dan Azerbaycan'a kadar ünlü bir çok sanatçının katılacağını belirtti. Festivalin biletlerinin 5 ile 35 YTL arasında satışa sunulduğunu belirten Prof. İpekbayrak, "Amacımız Mersinlilere dünyaca ünlü sanatçıları diğer festivallere göre daha ucuza takip ettirebilmek. Bir şehrin operasının olması büyük bir şeref, senfoni orkestrasının olması ayrı bir şeref. Mersin ikisine de sahip" dedi.

Festival Sanat Danışma Kurulu Başkanı Devlet Sanatçısı Nevid Kodallı ise festivalin her yıl geçtikçe daha iyiye gittiğini söyledi. Festivalin 7 yıl önce küçük bir kıvılcımla başladığını kaydeden Kodallı, "Özveriler sayesinde bugünkü duruma geldi ama bununla yetinmeyip daha iyi şeyler yapacağız. Bir tek eksiğimiz var, büyük faaliyetlerimizi halka duyuramıyoruz. Festivaller dünyaya açılan pencerelerdir. Festival daha iyi seviyelere ulaşacaktır yeter ki, Mersinliler buna sahip çıksın" diye konuştu.

Festivalin birinci gününde dünyaca ünlü kemancı Janine Jansen'in yaklaşık 300 yıl önce yapılmış kemanıyla müzik severlerin karşısına çıkacağı duyuruldu.

.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 15:38:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?