30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

MYO'da kayıt heyecanı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Erdemli Meslek Yüksekokulu’nda 2011-2012 eğitim-öğretim yılı öncesi yeni kayıtlar başladı.

Okulda süren kayıt işlemleri ve yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler veren Erdemli Meslek Yüksekokulu Müdürü Erdem Daşcı, okullarında kayıt işlemlerinin 9 Eylül Cuma gününe kadar süreceğini belirtti.

Daşcı, “2011-2012 eğitim öğretim yılında ÖSYM tarafından 430 öğrenci okulumuz programlarına yerleştirildi. Bu aynı zamanda verdiğimiz kontenjanın tamamına öğrenci yerleştiği anlamı da taşıyor. Yeni öğrencilerimizle birlikte Erdemli Meslek Yüksekokulu’nun öğrenci mevcudu bin 413’e ulaştı. Bunun yanında okulumuzun ve bölümlerinin büyük ilgi görmesi bizleri ayrıca mutlu etti” dedi.

Daşcı, Türkiye’deki birçok okulun kontenjanlarının boş kalırken, okullarındaki bölümlerin tamamındaki kontenjanın dolmasının sevindirici olduğu kadar eğitim öğretimde de doğru yolda olunduğunun bir göstergesi olduğunu ifade etti.
Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün Erdemli’de yurt projesini programa aldığını da dile getiren Daşcı, “Bu özlediğimiz bir haberdi. Öncelikli olarak kız öğrencilerimizin barınma sorunu çözülecek. Çok büyük bir ihtimalle bu döneme yetişecek. Erkek öğrencilerinde yurt ve barınma sorunu çözümü noktasında gayret gösterilecek. Öğrenciler eğitim görecekleri kenti seçerken orada yurt olup olmasına göre tercihlerini belirliyorlar. Bu da kente daha nitelikli öğrenci geleceği anlamı taşıyor. Okuldaki eğitim kalitesin yükselmesi ise kente ve dolayısıyla Mersin’e yansıyacak” şeklinde konuştu.

Kredi Yurtlar Kurumu’nun bu yıl muhtemelen kiralama sistemine giderek yurt imkanı sağlayabileceğini belirten Daşcı, “Kurumun temel kriterleri var. Tahmin ediyoruz 200’ün üzerinde bir öğrenciye yurt imkanı sunulacak. Erdemli’de Kredi Yurtlar Kurumu tarafından açılacak yurt son derece önemlidir. Emeği geçen bütün herkese öğrencilerimiz adına teşekkürü bir borç biliriz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2011 Çarşamba 18:44:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?