5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Nakliyecilerin büyük derdi

NAKLİYECİLERİN DERDİ İŞSİZLİK

Silifke Nakliyeciler Kooperatifine kayıtlı kamyoncular, işsizliğin arttığını belirterek, yeni iş imkanlarının yaratılmasını istiyor.

Zamanlarının büyük bölümünü kooperatif sosyal tesislerinde domino oynayarak geçiren kamyoncular ve yanlarında çalıştırdıkları şoförler, işsizliğin had safhaya geldiğini, borçlarını ödeyemez durumda olduklarını, "iş çıkar" ümidiyle kooperatif sosyal tesislerinde beklediklerini belirttiler.

Silifke Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Sadettin Turgut, kamyoncuların iş bulabilmeleri için Seka Limanının, Kırobası-Karaman yolunun ve Organize Sanayi Bölgesinin önemine dikkat çekerek, "Seka'nın yük taşıma limanı marinaya dönüştürülmek isteniyor. Bu kamyoncu esnafını ve ona bağlı birçok esnafı etkileyecek. Seka limanına gelen giden tüm yükü Silifkeli kamyoncular taşıyor. Böylelikle bir girdi elde etmeye çalışıyorlar" dedi.

Kamyoncular için büyük çözüm noktalarından birisinin de Krobası-Karaman yolunun karayolları ağına alınıp asfaltlanması olduğunu belirten Turgut, "Kırobası'nda ve çevresinde bir çok limon ve elma depoları yapıldı fakat, Karaman'a bağlanan yol yapılmadığı için burası etkin olarak kullanılmıyor. Yolun yapılıp asfaltlanması ile Ürgüp'e giden tüm limoncular mesafe ve zaman kaybını kısaltmak için Kırobası'na gelecektir. Böylelikle çevre esnafı ve köylülerin olduğu kadar bizim kamyoncularımızda bundan yararlanacaktır" diye konuştu.

Silifke açısından da büyük önem kazanan Organize Sanayi Bölgesi’ndeki çalışmaların hızlandırılıp, alt yapısının tamamlanması gerektiğini değinen Turgut, şunları söyledi:

"Silifke dünyaca ünlü mermeri ile Afyonkarahisar'ı geride bırakmaya çalışıyor. Mermerciler OSB'deki çalışmaların biran önce bitirilmesi bekliyor. OSB'deki işlerin tamamlanması ile farklı fabrika ve iş kolları açılacaktır. Buraya gelen hammadde ve işlenen işlerin taşımasını da Silifkeli kamyoncular yapacaktır. OSB böylelikle hem kamyoncuların hem de İlçemizde bulunan işsizlerimizin çaresi ve ekmek kapısı olacaktır"

Kooperatife üye kamyoncuların şuan mermer, narenciye, sebze ve Mersin limanından nakliye yaptıklarını belirten Turgut, kamyoncuların kazanması demek, tamirci esnafının, marketin, bakkalın yani Silifke'ye hizmet veren en küçük bir işletmenin bile kazanması demektir" şeklinde konuştu.

NAKLİYECİLERİN DERDİ İŞSİZLİK
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 12:45:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?