8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Nara talep arttı, pazar sorunu bitti

Nar suyunun içecek sektörüne girmesiyle bu meyveye olan talebin arttığı bildirildi.

Mersin'in Erdemli ilçesi Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek, narın son yıllarda içecek sektörüne girmesiyle birlikte üreticinin artık pazar bulamama endişesinin kalmadığını belirtti. Dölek, "Önceki yıllarda üretim sonunda pazarlama sıkıntısı yaşanırken, içecek sektörüne nar suyunun girmesiyle, nar üreticisinin önü açılmıştır. Bununla birlikte nar üretim sahası da önemli ölçüde genişlemiştir" dedi. Nara olan talebin artmasında, son yıllarda narın faydalarının anlaşılmasının da etkili olduğunu ifade eden Dölek, "Narın faydaları ile ilgili yapılan haberler de nara olan talebi yine artıran sebeplerdendir. Bölge üreticisi alternatif olarak düşündüğü nar üretimine gönül rahatlığı ile yönelmiştir" diye konuştu.

Tömük beldesinde nar üreticiliği yapan Murat Gül de, nara talebin artmasıyla birlikte yörede nar dikiminin arttığını belirterek, "Bu yıl ürettiğimiz narı 50 YKr ve üzerinde bir fiyatla sattık. Önceki yıllarda ürün satışında yaşadığımız sıkıntıları bu yıl yaşamadık" dedi. Geçmiş yıllarda satılamayan narın üreticiyi yan ürünlere yönelttiğini de dile getiren Gül, "Satamadığımız narın ya pekmezini çıkarır ya da sofralık ekşisini yaparak yerel pazarda satışa sunardık. Artık bu tür uygulamaları yalnızca kendi tüketimimiz için yapıyoruz" şeklinde konuştu.

1 yıldır nar suyu satışı yaptığını belirten Resul Keş ise geçen yıl nar suyuna olan talebin patlama yaptığını, bardağı 1.5 YTL'den satılan nar suyunun bu yıl geçen yıla oranla daha fazla satılmasını beklediklerini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2007 Pazartesi 12:00:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?