2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Narenciye ailesinin cenazesi kaldırıldı

Mersin’de Doğru Yol Partisi (DYP) tarafından, hükümetin uyguladığı tarım politikaları, ilginç bir eylemle protesto edildi. Narenciye ailesinin cenazesinin kaldırıldığı tabutlu eylemde, uygulanan yanlış tarım politikaları nedeniyle çiftçinin, narenciye üreticisinin katledildiği ileri sürüldü.

DYP tarafından düzenlenen ilginç eylem, parti binası önünde yaklaşık 30 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Kadınların da katıldığı eyleme partililer, "Böyle mi olacak çiftçinin sonu?", "Açız, perişanız, böyle mi AB’li olacağız?" ve "Limon öldü Allah rahmet eylesin" yazılı pankartlarla geldi. Narenciye ailesini temsil eden tabut başında açıklama yapan DYP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Göktaş, AK Parti Hükümeti’nin uyguladığı yanlış tarım politikaları nedeniyle çiftçinin, narenciye üreticisinin halinin perişanlığını anlatmak için burada toplandıklarını söyledi. Gelinen noktada ülkede her kesimin büyük sıkıntı içinde olduğunu söyleyen Göktaş, "Memur, emekli, işçi, küçük esnaf, çiftçi ve dar gelirli aileler yok olmuştur. Hükümetin uygulamış olduğu yanlış tarım politikalarından bölgemiz üreticisi de nasibini almıştır. Bölgemiz çiftçisi, ürettiği malı satamamaktadır. Önce üzüm mahvolmuştur, sonra mısır, daha sonra tarlada yetişen domates ve biber. Şimdi ise bölgemizin markası haline gelen narenciye para etmemektedir" dedi.

Çiftçinin perişan olduğunu, 600 bin liraya mal ettiği ürünü 200 bin liraya satamadığını anlatan Göktaş, "Üretici kan ağlıyor. Bölgemizde 2 bin çiftçi ekonomik sıkıntı yüzünden icraya düşmüş, traktörü, tarlası haraç mezat satılmıştır. 6 çiftçi kalp krizinden ölmüştür. AB yasaları adı altında çıkarılan yasalar ucube yasalardır. Bu yasalar çiftçiyi katletmiş, bu hale getirmiştir" diye konuştu.

Önündeki tabut içinde narenciye ailesinin bulunduğunu kaydeden Göktaş, bu ailenin AK Parti Hükümeti’nin yanlış uygulamaları yüzünden katledildiğini söyleyerek, partililerine "Nasıl bilirdiniz?" diye sordu. Göktaş, partililerinden "İyi bilirdik" yanıtını aldıktan sonra, bu dünyada sıkıntı çeken narenciye ailesinin öbür dünyada sıkıntı çekmemesi için haklarını helal etmesini istedi. Partililer basın açıklamasının ardından, narenciye ailesini temsil eden tabutu "Allah rahmet eylesin" nidaları ile kaldırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2004 Cuma 14:01:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?