4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Narenciye Festivali'ne doğru...

NARENCİYE FESTİVALİ'NE DOĞRU

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Türkiye'nin narenciye üretiminin üçte birinin Mersin'den gerçekleştirildiğini belirterek, "Bu oran limon üretiminde yüzde 70'leri bulmaktadır ki, bu özelliği ile genel anlamda narenciye ürünleri Mersin'in bir marka değeridir” dedi.

Bu sebeple 27-28 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek olan 'Narenciye Festivali'ne birçok ilçe belediyesi ile konuyla ilgili bazı kuruluşların maddi anlamda destek verdiğini kaydeden Özcan, “Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan karar gereği, Büyükşehir Belediyesi olarak bu festivale en büyük katkıyı biz veriyoruz. Kentimizin adeta sembolü olan narenciye ürünlerinin daha iyi tanıtılması ve çiftçimizin ürününü daha kolayca satmasına öncülük edecek olan bu festivali çok önemsemekteyiz” diye konuştu.

Mersin'in sadece narenciye üretiminde değil, o ürünün işlenmesi ve ticaretinde de önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Özcan, “İhracat raporlarına baktığımızda, geçtiğimiz yıl Türkiye'deki narenciye ihracatının üçte birlik kısmını Mersinli firmaların yaptığını görüyoruz. Bu orandan da anlaşılacağı gibi Mersin, narenciye sektörünün başkenti durumundadır. Bu sebepten dolayı Mersin'in marka değeri olan narenciyeye gereken her türlü desteği ve önemi vermek durumundayız” şeklinde konuştu.

Merkeze bağlı birçok belde ve köyleri ziyaretinde özellikle narenciye ürünlerinin dalda kaldığını ya da değerinden daha az bir fiyata satıldığını gözlemlediğini kaydeden Başkan Özcan, şöyle devam etti; “Bu sıkıntının büyük kısmı hükümetin tarım politikasında alacağı önlemler sayesinde ortadan kalkacaktır. Bizlere düşen görev ise narenciye üretimini hak ettiği seviyeye çıkaracak ve ses getirecek bu tür etkinliklere öncülük etmektir.”

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2010 Çarşamba 16:45:03
Güncelleme :24 Kasım 2010 Çarşamba 17:34:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?