5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Narenciye Tanıtım Grubu atağa geçiyor

Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) Tarım Dairesi Başkanı Cevdet Baykal, narenciyede 'Türk Malı' imajını ön plana çıkararak, sektörde markalaşma sürecinin tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi.

Narenciye ürünlerinin yurtiçi tüketiminin artırılmasının yanında Türk narenciyesinin yurt dışında tercih edilecek bir marka haline getirilmesi noktasında kurulan 'Narenciye Tanıtım Grubu' (NTG) ilk toplantısını Mersin'de gerçekleştirecek. HiltonSA Oteli'nde yarın düzenlenecek olan toplantıya, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de katılacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan DTM Tarım Dairesi Başkanı ve aynı zamanda da NTG Başkanı olan Cevdet Baykal, yıllık ortalama 2.5 milyon ton üretim gerçekleştirilen ve 1 milyar dolarlık da ticaret hacmi olan narenciye sektörünün, özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerini doğrudan ya da dolaylı olarak etkileyerek, 5 milyon kişinin geçimini sağlamasına katkıda bulunduğunu vurguladı. Baykal, bugün gelinen noktada narenciye üretiminin üçte birlik bir bölümünün ihracata yönlendirildiğini ifade ederek,

"İhracatta başarılı bir grafik çiziyoruz. Çünkü ülkemizde üretilen narenciye meyveleri doğal lezzeti ve kalitesi açısından rekabet gücü oldukça yüksek ürünler" dedi.

NTG'nin söz konusu ürünlerin yurtiçi ve yurtdışı talebini artırma adına; kaliteli üretim planlaması ve doğru pazarlama kanallarının organize bir şekilde ülke politikası olarak yürütülmesi için kurulduğunu anlatan Baykal, grubun aynı zamanda da narenciye ürünlerinin tanıtım ve pazarlanması yönündeki çalışmalarını, narenciyede 'Türk Malı' imajını ön plana çıkararak, markalaşma sürecinin tamamlanmasını hedeflediğini dile getirdi. Baykal, narenciye meyvelerinin içerdiği vitamin ve liflerle insan sağlığıüzerindeki olumlu etkilerinin tüm dünyada kabul gören bir gerçek olduğunun altını çizdi.

NTG bünyesinde yürütülecek olan tanıtım kampanyalarıyla da ürünlerin bu özelliğinin ön plana çıkarılarak hem dışarıda hem de iç pazarda tüketici alışkanlığı oluşturulmasını amaçladıklarını belirten Cevdet Baykal, NTG'nin sekreteryasının da Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Genel Sekreterliği tarafından yürütüleceği bilgisini verdi. Baykal, grubun DTM başkanlığında Akdeniz Yaş Meyve-Sebze İhracatçıları Birliği'nden 3 ve İstanbul, Ege, Karadeniz ile Uludağ Yaş Meyve-Sebze İhracatçıları Birlikleri Yönetim

Kurulu'ndan da birer kişinin katılımıyla oluşturulduğunu vurguladı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2009 Cumartesi 11:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
de IP: 85.105.13.xxx Tarih : 25.02.2009 15:01:11

bütün portakal bahçelerini kesip yazlık site yaptıktan sonra narenciyeyi tanıtsan ne olur tanıtmasan ne olur?