4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Narenciyeyi dolu vurdu!

SİLİFKE'DE YAĞMUR, DOLU VE FIRTINA HAYATI FELÇ ETTİ

Şiddetli yağışlar ve fırtına sebebiyle Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yapılan feribot seferleri karşılıklı olarak iptal olurken dolu nedeniyle de narenciye ve çilek bahçeleri büyük zarar gördü.

Olumsuz hava koşulu nedeniyle Taşucu beldesinden KKTC'ye feribot seferleri iptal olurken, yağan dolu narenciye ve çilek bahçelerine zarar verdi.

Yağan dolu nedeniyle ise portakal ve limon ağaçlarındaki meyvelerin zedelendiği için kalitesini düştüğü, bazı portakal ağaçlarındaki meyvelerin ise yere döküldüğü gözlendi.

Akfer Denizcilik Şirketi Müdürü Taner Çabuk, gazetecilere yaptığı açıklamada, seferlerin, havanın fırtınalı olması nedeniyle yapılamadığını, hava şartlarının normale dönmesiyle seferlerin yeniden başlayacağını kaydetti.

Meteoroloji ile sürekli bağlantıda olup olumsuz hava koşullarının düzelmesini beklediklerini ifade eden Çabuk, fırtınanın yarından sonra dinmesinin beklendiğini belirtti.

Silifke İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün ise Atayurt beldesi Esenbel mahallesi, Silifke Atik mahallesi dervişli mevki ile Çeltikçi köyünde dolunun etkili olduğunu söyledi.

Dolu afetinin ardından teknik ekiplerin hasar tespiti çalışmalarına başladığını vurgulayan Gün, ilk belirlemelere göre yağan dolu nedeniyle yaklaşık 650 dönüm arazideki limon ve çilek bahçelerinin zarar gördüğünü belirtti.

Üreticilere mahsullerini doğal afetlere karşı tarım sigortası yaptırmaları tavsiyesinde bulunan Gün, "Çiftçilerimiz hiçbir zaman afet olmaz diye düşünmesin ve mutlaka ürünlerini sigortalatsın. Sigorta parasının da yarısını zaten devletimiz karşılıyor" dedi.

SİLİFKE'DE YAĞMUR, DOLU VE FIRTINA HAYATI FELÇ ETTİ
SİLİFKE'DE YAĞMUR, DOLU VE FIRTINA HAYATI FELÇ ETTİ
SİLİFKE'DE YAĞMUR, DOLU VE FIRTINA HAYATI FELÇ ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2010 Cumartesi 16:53:05
Güncelleme :11 Aralık 2010 Cumartesi 18:25:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?