3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Narlıkuyu'ya sulama suyu

Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu Beldesine, Aksıfat suyundan cazibeli olarak getirilecek içme ve sulama suyu için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül'ün desteğiyle 10 kilometrelik boru geldi.

Narlıkuyu Belediye Başkanı Ali Okur, belediye ve belde halkının katkıları, devletin desteğiyle çalışmaları devam eden içme ve sulama suyu projesinin tamamlanmasına az kaldığını söyledi. Okur, "Aksıfat suyundan cazibeli olarak 70 kilometre mesafeden beldemize borularla getirilecek olan içme ve sulama suyu çalışmaları kapsamında 55 kilometrelik boru döşeme çalışması tamamlandı. Projenin tamamlanmasına 15 kilometrelik bir mesafe kaldı. Bunun 10 kilometrelik kısmı için milletvekilimiz Üskül ile birlikte daha önce Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'la görüştük ve borular geldi. Projenin toplam maliyeti 6 milyon YTL. Çalışmalara 2005 Temmuz ayında başladık ve 2009'da tamamlanarak bu proje kapsamında Narlıkuyu beldesindeki içme ve sulama suyu sıkıntısı giderilecek" dedi.

Çalışmalara başlarken 650 ortaklı adi sulama birliği kurduklarını kaydeden Okur, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar proje kapsamında yaklaşık 1,5 milyon YTL devletten destek aldık. 1 milyon YTL civarında da KDV muhafiyeti sağlandı. Son olarak da milletvekilimiz Zafer Üskül'ün özel gayret ve çabalarıyla Narlıkuyu halkına verdiği saygı ve sevginin karşılığı olarak 10 kilometrelik boru gönderildi."

Boru döşeme çalışmalarının tamamlanmasının ardından 3 ayrı noktada toplama havuzu yapılacağını belirten Okur, "Şuanda ilk havuz için 40 dönümlük bir arazi belirlendi. Diğer iki havuzun yer temini için araştırmalarımız sürüyor. Bu projeye büyük önem veriyoruz. Çünkü Şanlıurfa için Harran ne kadar önemliyse Narlıkuyu için de bu proje o kadar önemli" diye konuştu.

Narlıkuyu Beldesinin kırsal bir alanda dağınık bir yerleşim düzeni olduğunu, su olmadığı için de vatandaşların arazilerinde sulu tarım yapamadığına dikkat çeken Okur, suyun gelmesiyle birlikte vatandaşların çeşitli türden sebze ve meyve üretimi yaparak arazilerini değerlendirip para kazanmalarının yanında, belde, ilçe ve ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlayacaklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 14:01:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?