5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Nazım Hikmet anıldı

Ünlü şair Nazım Hikmet Ran, ölümünün 46. yıldönümünde Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de anıldı. Gerçekleştirilen etkinliklerde Nazım'ın şiirleri seslendirildi, kaleme almış olduğu 'Kuva-i Milliye Destanı' türkülerle anlatıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen anma etkinlikleri Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi. Merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ve Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım'ın da katıldığı etkinliğe yoğun ilgi gösterildi. Gecenin sunuculuğunu CHP Yenişehir İlçe Başkanı Yunus Özdemir üstlenirken, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü Öğretim Üyesi Cezmi Koca, Nazım Hikmet Ran'ın şiirlerini ve öykülerini ele aldı.

Almanya'da yaşayan ve Ruhi Su ekolünden bir halk sanatçısı olarak öne çıkan Hasan Yükselir ise gecede 'Nazım Şarkıları' başlıklı bir sunum yaptı. Zülfü Nivaneli ile eş zamanlı olarak 'Nazım Türküleri' adlı bir albüm de çıkartan Yükselir, Nazım'ın şiirlerinde ve kaleme aldığı eserlerde hep insanı anlattığını ifade ederek, 'Kuva-i Milliye Destanı'nın da insani yönden ele alınan bir çalışma olduğunu anlattı. Yükselir, "Ne mutlu bize ki, dünya şiir ağacında bir şairimiz var. Ne mutlu ki bize Nazım Hikmet gibi bir ustaya sahibiz" dedi.

Mersinli ozan Turhan Alıcı ise, Grup Karar Sesi adlı müzik topluluğuyla birlikte 'Türkülerle Kuva-i Milliye Destanı' adlı bir konser verdi. Nazım Hikmet'in şiirlerinden seçkiler sunup, Kuva-i Milliye Destanı'nı türkülerle anlatan Turhan Alıcı'ya geceye katılanlar da kimi zaman sesleri, kimi zaman da alkışlarıyla destek verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 13:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?