4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'Nefes Nefes Anadolu' büyüledi

TARSUS'TA TÜRKMEN ŞENLİĞİ ETKİNLİKLERİ

Mersin’in Tarsus ilçesinde belediye tarafından Türkmen Şenliği etkinlikleri kapsamında Nefes Nefes Anadolu Grubu bir gösteri sundu.

75. Yıl Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Sebil Belediye Başkanı Mehmet Çelik, Müftü Abdulkerim Akbaba, MHP İlçe Başkanı Hakan Özbelli, Ülkü Ocakları Başkanı Muzaffer Şimşek, oda ve dernek başkanları, İl ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Nefes Nefes Anadolu Grubunu Tarsus’ta ağırlamaktan çok mutlu olduğunu belirten Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Biz bizi anladığımız sürece, biz bize döndüğümüz sürece, biz bizi bizden sonra gelecek nesillere anlatmaya gayret ettiğimiz sürece Allah’ın izniyle bu milletin arasına hiç kimse fitne sokamaz. Birlik ve beraberliğimizi hiç kimse bozamaz. Bugün burada gördüğümüz özümüzden gelen, damarlarımızdan fışkıran bu kültürel değerler ve Sefai hocam gibi yol gösterenler bu milletin tutkalıdır. Bu memleketin çimentosudur. Bu ülke ilelebet yıkılmayacaktır” dedi.

Konuşmanın ardından, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü kardeşliğini ve Çanakkale destanını vurgulayan gösteriler sunan grup büyük beğeni gördü.

Gecede Aşık Sefai, Ahmet Coşkun, Sezai Yeşilyurt ve Selami Durmuş, Anadolu'nun değişik yörelerinden derlenen türküleri seslendirdiler.

Gecede ayrıca, sema gösterisi ve halk dansları ekibi tarafından yurdun çeşitli yörelerinden derlenen zeybek, halay, horon, sema ve davul gösterisi gerçekleştirildi

Yaklaşık 3 saat süren program sonunda izleyiciler, sanatçıları ayakta alkışlarken, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, çeşitli hediyeler verdi.

TARSUS'TA TÜRKMEN ŞENLİĞİ ETKİNLİKLERİ
TARSUS'TA TÜRKMEN ŞENLİĞİ ETKİNLİKLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 10:47:05
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 18:51:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?