2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Nektarinin çağlası 60 TL

Mersin'in Silifke ilçesinde ilk defa 7 dönümlük örtü altı arazide üretimi yapılan nektarinin çağla hasadı yapıldı. Bahçede 60 TL olan nektarı İstanbul'da tüketiciye 120 TL'den satıldığı bildirildi.

Remzi Çoban ve Kaya Ekmen'in 2010 yılında üretimine başladığı nektarin çağlaları toplanarak kilosu 55-60 TL ile İstanbul ve İzmir'e gönderilirken burada kilosunun 100-120 TL arasında tüketicilere satıldığı bildirildi.

Örtü altında 7 dönüm arazide bin dikim yapıldığını bu yıl 20 ton ürün elde etmeyi beklediklerini belirten Ekmen, "Bu ürünümüzü normalde 15 gün önce çıkartıyorduk. Ancak istenmeyen hava koşulları nedeniyle çıkartamadık. Bu üretimi geniş çaplı araştırdık. Seraya uyumlu olduğu bilgisini aldık ve üretimi gerçekleştirdik. Bir ilk gerçekleştirdik. Günlük ve haftalık bakımlarını itinayla yaptık. Nisan'ın 10'nda piyasaya çıkarmayı hedefliyoruz. Şeftali nektarinin çağlasını İstanbul ve İzmir'e kilosunu 55-60 TL arasında gönderiyoruz. Oradan tüketiciye ise 100 ile 120 TL arasında satılıyor" dedi.

Zirai danışman Durmuş Belen ise, "2010 yılının Haziran ayında dikim aşamasında yüksek set yapılarak mevsime hazırladık. Organik gübre dökülüp budamasını tek gövde çift kol yaslama sistemi ile yetiştirdik. 3 metre sera yüksekliği bulunan ürünümüzün erkencilik aşamasında istenilen sıcaklık derecesine ulaşabilmesi için soba yaktık. Gübrelerini mühendisler kontrolü altına alınarak damlama ile beslenmesini yaptık. Fidelerimiz sertifikalı ve patentlidir. Hepsi uzman kontrolü tarafından hava ve iklim şartlarına göre yapılmaktadır. Sera içerisinde istenilen şartlara göre dikilmiştir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2012 Perşembe 18:42:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?