3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Neyzen, Mersin'de sahneye çıkıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 45 günlük bir zaman diliminde sezonun ikinci oyununu sahneye koyuyor.

Şehir Tiyatrosu, Türk edebiyatının en önemli isimleri arasında gösterilen Neyzen Tevfik'in hayatını tiyatro sahnesine taşıyacak.

"Uluslararası Mersin Festivali" kapsamında yarın saat 20.30'da Kongre ve Sergi Sarayı'nda tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak olan eserin yönetmenliğini Erdal Gülver üstleniyor.

Tuncer Cücenoğlu'nun kaleme aldığı eserin müziklerini Can Atilla üstlenirken, oyunda da Mehmet Tekkanat, Gökhan Doğan, İsmet Çalışkan, Güvenç Gümüş, Tamer Güven, Deniz Çakır, Eda Etike, Deniz Ünal, Ethem Çeliksu, Alper Onay, Uğur Demir ve Ulaş Kaya'nın rol alacağı bildirildi.

Şehir Tiyatrosu'nun, bu sezon ikinci oyununu sahnelemenin heyecanı içinde olduğuna dikkat çeken yönetmen Erdal Gülver ise, topluluğun daha önce Aziz Nesin'in unutulmaz eseri "Sait Hop Sait" adlı tiyatro oyununu sahnelediğini ve izleyicisinden tam not aldığını hatırlattı.

Gülver, 45 gün gibi kısa bir sürede ikinci bir oyunun sahneye konulmasını; 'bir mücize' olarak nitelendirdi ve bunun da büyük bir özveri olduğunu savundu.

Türkiye'de tiyatro yapmanın büyük fedakarlık gerektirdiğini ifade eden Erdal Gülver, "Arkadaşlarımızın tiyatroya ne kadar önem verdiklerini gördükçe çok mutlu oldum. Mersinli tiyatroseverler böyle bir tiyatroya ve sanatçılara sahip olduğu için çok şanslı, bu arkadaşlara sahip çıkmalılar" dedi.

Gülver, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Neyzen Tevfik; edebiyatımızın önemli şairlerinden biri. Kimine göre filozof, ayyaş, küfürbaz, kimine göre ise; haksızlığın, ezilmenin, zulmün ve insana yakışmayan her şeyin düşmanıdır Neyzen Tevfik. Geçmişe, geleceğe ve şimdiye dair söyleyeceklerini hala bitirememiş Neyzen, bakın ne diyor: 'Şu yolda kırk senedir attım adım, daha hala beni ben anlayamadım.' Ne de güzel söylemiş Neyzen Usta."

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 18:42:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?