3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Neyzen seyirciyle buluştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Oyuncuları, şair Neyzen Tevfik'in hayatını tiyatro sahnesine taşıdı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen, 'Uluslararası Mersin Festivali' kapsamındaki son tiyatro oyununu Mersin Şehir Tiyatrosu sahneledi. Kongre ve Sergi Sarayı'nda izleyicisinin beğenisine sunulan 'Neyzen' adlı tiyatro oyunuyla birlikte ilklere de imza atıldı.

Şehir Tiyatrosu tarihinde ilk kez sahne görselliğinde şeffaf perdeler kullandı. Oyunda; Neyzen Tevfik'in hayatından kesitler sunulurken, söz konusu perdeler vasıtasıyla da sahnede 3 boyutlu bir görüntü oluşturuldu.

Yönetmenliğini Erdal Gülver'in üstlendiği oyunla birlikte Neyzen'in politik düşünceleri ile hürriyet ve özgürlük kavramları mizahi bir dille anlatıldı.

Oyun sonrasında konuşan Yönetmen Erdal Gülver, Şehir Tiyatrosu'nun, bu sezon ikinci oyununu sahnelemesinin heyecanını yaşadıklarını belirterek, daha önce Aziz Nesin'in 'Sait Hop Sait' adlı tiyatro oyununu sahnelediklerini hatırlattı.

Öte yandan Tuncer Cücenoğlu'nun kaleme aldığı eserin müziklerini Can Atilla üstlenirken, oyunda da Mehmet Tekkanat, Gökhan Doğan, İsmet Çalışkan, Güvenç Gümüş, Tamer Güven, Deniz Çakır, Eda Etike, Deniz Ünal, Ethem Çeliksu, Alper Onay, Uğur Demir ve Ulaş Kaya'nın rol aldığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 21:05:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?