30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Nihayet otogar yapılıyor

Mersin'in en önemli ihtiyaçlarından biri haline gelen modern bir otobüs terminalinin yapımına önümüzdeki yıl başlanacağı bildirildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin'in bu dönem içerisinde fizibilitesi ve projesi tamamlanan modern bir otobüs terminaline kavuşacağını belirtti. Özcan, yaptığı açıklamada, mevcut otobüs terminalinin gelişen ve büyüyen Mersin'e küçük geldiğini ifade ederek, merkez Toroslar İlçesi'ndeki Çavuşlu Mahallesi'nde bulunan ve rehabilite ederek sosyal ve spor alanı haline getirdikleri eski çöp alanının hemen yanında yeni bir otobüs terminali inşa edeceklerini kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi'nin 2012 yılında yapacağı en büyük yatırımlardan birisinin yeni otobüs terminali olacağını vurgulayan Başkan Özcan, yeni terminalin projesinin ve yapılacak yerin fizibilite çalışmasının tamamlandığı bilgisini verdi. Yapacakları yeni otobüs terminalinin Mersin'in büyüklüğüne uygun ve modern bir şekilde dizayn edileceğine işaret eden Özcan, hizmet kapasitesi açısından mevcut otobüs terminalinin en az 2-3 katı büyüklüğünde düşünülen terminalde alışveriş merkezleri ve sosyal birimlerin de yer alacağını dile getirdi.

Yeni otogar için Mersinlilere söz verdiğini anımsatan Özcan, bu sözü yerine getireceklerini bildirdi. Yeni terminal için hem yerin hem projenin hazır olduğu bilgisini veren Özcan, 2012 yılında yeni otobüs terminalinin yapımına başlamayı ve 2013 Akdeniz Oyunları başlamadan da hizmete sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Yeni otobüs terminalini 'mücevher' olarak niteleyen Macit Özcan, yerinin de her açıdan uygun olduğunun altını çizerek, “Yeni otobüs terminalinin şehir merkezinin dışında olması birçok avantajı beraberinde getirmektedir. Her şeyden önce şehirlerarası otobüsler şehir merkezine girmeden direk olarak otobana girecek ve kent merkezindeki araç trafiği önemli ölçüde rahatlayacak. Ayrıca yeni otobüs terminalinin kurulacağı yer Toroslar İlçesi sınırları içinde olacağı için bu ilçemiz özellikle ticari anlamda büyük bir hareketliliğe kavuşacak. Yeni otobüs terminalinin yakınında özellikle otellerin ve birçok işletmenin açılmasıyla birlikte bu bölge ekonomik anlamda canlılık yaşayacak ve bu durum burada ikamet eden vatandaşlarımıza da direk olarak yansıyacaktır. Kısacası yeni otobüs terminali hem modern yapısı ve geniş kapasitesi ile bu boşluğu dolduracak hem kent merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltacak hem de inşa edileceği Toroslar İlçesi'ne ticari anlamda büyük bir hareketlilik kazandıracaktır” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2011 Salı 16:29:12
Güncelleme :20 Eylül 2011 Salı 16:34:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?