5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

NKP'den gözaltı tepkisi

Ankara'da nükleer karşıtı eylem yapan Greenpeace üyelerinin gözaltına alınmasına tepkiler sürüyor.

Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Sözcüsü Sabahat Aslan, Greenpeace üyelerinin 'demokratik hakları'nı kullandığını ifade ederek, gözaltı olayını kınadı.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde platform üyeleriyle ortak bir açıklama yapan Sabahat Aslan, Türkiye'de nükleer santral kurma girişimlerini 'suç' olarak nitelendirerek, bu noktada da açılan nükleer santral ihalelerinin çok geç olmadan iptal edilmesini istedi.

Türkiye'nin oldukça zengin olduğu rüzgar, güneş, jeotermal, biyokütle gibi yeni ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım çağrısı yapan Greenpeace üyelerinin, Ankara Kızılay Meydanı'nda üzerinde 'Nükleer Suç' yazılı pankart
açtıkları için polis tarafından gözaltına alındığını ileri süren Aslan, eyleme katılanların demokratik haklarını kullandığını ve bu nedenle de gözaltına alınmalarını eleştirdi.

Türkiye'nin nükleer santrale ihtiyacı olmadığını ifade eden Aslan, "Ülkemizi nükleer felakete sürüklemeyin. Nükleer santral ihalesi durdurulsun. Nükleer santral yerine ülkemizde elektrik iletim ve dağıtım hatlarındaki kayıp kaçak oranını düşürün. Dünyanın yatırım yaptığı risksiz, sonsuz, barışçıl ve ülkemizin zengin olduğu rüzgar, güneş, jeotermal, biyokütle gibi yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapın. Enerji verimliliğine ve tasarrufuna yönelik yatırım yapın. Bizler, ülkemizin hiçbir yerinde nükleer santral yapılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 14:26:20
Güncelleme :19 Mart 2009 Perşembe 14:30:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?