4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Nükleer karşıtları alanlara çıktı

NÜKLEER KARŞITLARI ALANLARA ÇIKTI

Mersin'de nükleer karşıtları alanlara çıktı. Kente yapımı gündemde olan 'Akkuyu Nükleer Santrali'ne karşı çıkan çevreciler, polisin yoğun güvenlik önlemleri altında AK Parti İl Başkanlığı'na yürüdü.

Renkli görüntülere de sahne olan yürüyüşte, göstericilerden biri eline de kılıç ve kalkan alıp atıyla birlikte eyleme katılarak nükleer karşıtlarına destek verdi.

Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) tarafından organize edilen yürüyüş, Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde başladı. Üzerinde, 'Akkuyu'da nükleer santral istemiyoruz' yazılı pankart açan göstericilere çocuklar da, 'Biz çocuklar 26 Nisan'ları anmak değil, 23 Nisan'ları kutlamak istiyoruz' yazılı pankartla eşlik etti. 'Nükleere inat, yaşasın hayat', 'Nükleerci şirket, memleketi terk et' şeklinde sloganların da atıldığı eyleme yoğun ilgi gösterildi. Polisin geniş

güvenlik önlemleri altında Hastane Caddesi güzergahını takip edip Metropol İş Merkezi civarındaki AK Parti İl Binası'na ulaşan çevrecilere, cadde üzerinde toplanan vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdi.

Ankara'nın Ulukışla ilçesinden gelen ve yaşadıkları bölgede siyanürle altın aranmasına karşı çıkan bir grup çevrecinin de katılmış olduğu yürüyüşte en fazla ilgiyi ise Ankara'dan gelen 57 yaşındaki Osman Akkuş gördü. Atıyla birlikte eyleme katılan ve üzerindeki şalvar, elindeki mızrak ve kalkanıyla da dikkat çeken Akkuş, nükleer santrale karşı olduğunu bu nedenle de Mersinlilere destek vermek için kente geldiğini anlattı. Parti binasına ulaşılmasıyla son bulan yürüyüşün ardından nükleer karşıtları adına

konuşan NKP Sözcüsü Sabahat Aslan, 'Çernobil Faciası'nın üzerinden 24 yıl geçmesine karşın, dünyanın söz konusu facianın zararlarını hala ödediğini söyledi.

 

"NÜKLEER SANTRAL PROJELERİNDEN VAZGEÇİLMELİ"

Aslan, "Türkiye de 'Çernobil Faciası'ndan çok etkilendi. Kazadan sonra yetkililer gerekli önlemleri aldırmayarak, bilimsel çalışmaların yapılmasını engelleyerek, bizlerin tonlarca radyasyonlu çay ve fındık gibi besinleri tüketmesine göz yumdu. Bugün de Çernobil kazasının sonuçları hakkında bilimsel çalışmaların yapılması engelleniyor ve çarpıtılıyor. Kazadan en çok etkilenen Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bugünlerde kanser oranlarının artışı yüzünden Sinop halkı yas tutuyor. Buna rağmen yetkililer hala

yaşananlardan ders almamış olacak ki; Akkuyu ve Sinop'ta nükleer santral kurmak istiyor" dedi.

Nükleer santrallerin ekonomik maliyetinin çok pahalı olmasının yanında dışa bağımlı bir teknoloji olduğunu kaydeden Aslan, AK Parti hükümetine seslenerek, "Ülkemizi nükleer maceraya sürükleyecek nükleer santral projelerinden vazgeçmeye, temiz enerji kaynaklarına ve enerji verimliliğine yatırım yapmaya çağırıyoruz" diye konuştu. Yapılan ortak açıklamanın ardından, nükleer karşıtları olaysız bir şekilde dağıldı.

NÜKLEER KARŞITLARI ALANLARA ÇIKTI
NÜKLEER KARŞITLARI ALANLARA ÇIKTI
NÜKLEER KARŞITLARI ALANLARA ÇIKTI
NÜKLEER KARŞITLARI ALANLARA ÇIKTI
NÜKLEER KARŞITLARI ALANLARA ÇIKTI
NÜKLEER KARŞITLARI ALANLARA ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2010 Cumartesi 14:49:01
Güncelleme :24 Nisan 2010 Cumartesi 21:45:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gökşin yıldırımer IP: 217.131.223.xxx Tarih : 25.04.2010 10:56:03

elde avuçda gelir getiren ve enerji üreten ne varsa yok pahasına yahudilere, ingiliz fransız ve amerikalılara hatta yunanlılara sattılar, şimdi de nükleer santral yapma derdine mi düştüler, zaten onuda yabancıya yaptıracaklar, hiç savaşa girmemize gerek yok, vatan içinde kalan bir avuç aklı selim sahibi vatandaşıda radyasyonla zehirleyip kalan makarna ve kömür heveslilerine de ulufe dağıtıp amaçlarına ulaşmak istiyorlar, amaç ne ? amaç kabile toplumu aynı bedeviler gibi, ulufe bekleyen kapı kulluğu yapan ve ne verilirse ona razı olan müritler.