4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Nükleer karşıtları miting yapacak

NÜKLEER KARŞITLARI MİTİNG YAPACAK

Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesinde yapımı gündemde olan; 'Akkuyu Nükleer Santrali'ne karşı tepkiler büyüyor. Nükleer karşıtları, hafta sonu kentte büyük bir eylem yapmaya hazırlanırken, hükümete de sesini duyurmak istiyor.

Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) tarafından 26 Haziran Cumartesi günü Metropol Miting Alanı'nda yapılacak olan eylemle ilgili olarak Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde açıklamalarda bulunan Platform Sözcüsü Sabahat Aslan, miting için toplanma yerinin Mersin Devlet Hastanesi önü olduğunun altını çizdi. Eyleme katılacak olan kurumların, kendi pankart ve bayraklarıyla mitingdeki yerlerini alacağını ve yaklaşık 2 bin kişinin söz konusu etkinliğe katılmasını beklediklerini anlatan Aslan, konuyla ilgili olarak çalışmaların da sürdürüldüğünü kaydetti.

Dünyanın nükleer enerjiden vazgeçtiğine dikkat çeken Aslan, söz konusu enerjinin kirli, yatırımı ve ürettiği enerji maliyeti pahalı olmasının yanında tümüyle dışa bağımlı, yakıt kaynakları sınırlı ve riskli bir enerji olarak da öne çıktığını kaydetti. Türkiye'nin nükleer santrallere ihtiyacı olmadığını savunan Aslan, "Ülkemizin 'nükleer çöplük' olmasına asla izin vermeyeceğiz. Bilimsel olmayan ve tamamen siyasal tercihlere dayalı olan nükleer santral kurma kararına karşıyız" dedi.

Nükleer enerji yerine Türkiye'de önemli bir potansiyele sahip olan ucuz, yerli ve temiz enerji kaynakları olarak da öne çıkan; güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretilebileceğinin altını çizen Sabahat Aslan, "Ülkemizin geleceğini, sağılığını ve bağımsızlığını tehlikeye sokacak olan nükleer santrale 'Hayır' demek için alanlardaki yerimizi alacağız. Siyasi partiler, sendika, meslek odaları, sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri ve halkımızla birlikte sesimizi bir kez daha yükselteceğiz" diye konuştu.

NÜKLEER KARŞITLARI MİTİNG YAPACAK
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2010 Perşembe 14:32:04
Güncelleme :24 Haziran 2010 Perşembe 14:36:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?