4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Nükleer karşıtları şenlikte buluştu

NÜKLEER KARŞITLARI ŞENLİKTE BULUŞTU

Nükleer enerji karşıtları Mersin'de buluştu. Mersin ve Sinop'ta nükleer santral kurulmasına karşı çıkan çevreciler, Göksel'in şarkılarıyla eğlendi.

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu (NKP) ile Greenpeace tarafından ortaklaşa organize edilen, Mersin Çevre Dostları Derneği tarafından da desteklenen şenlik, Kültür Park içerisinde yer alan Barış Meydanı'nda gerçekleştirildi. Yoğun ilginin gösterildiği şenlikte konuşan Mersin NKP Sözcüsü Sabahat Aslan, bugün gelinen noktada Türkiye'nin nükleer tehditle karşı karşıya olduğunu ileri sürerek, nükleer lobilerin bir dayatması sonucunda Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesi ile Sinop'a nükleer

santral yapılmak istendiğini savundu.

Türkiye'nin bir nükleer maceraya sürüklenmesine asla izin vermeyeceklerini belirten ve bu konuda karşı duruş sergilemeye devam edeceklerinin mesajını veren Aslan, nükleer santral konusundaki ısrarlara hala bir anlam veremediklerini söyledi. Nükleer santralden vazgeçilmesi noktasında hükümete çağrıda bulunan Sabahat Aslan, Mersin ve Sinop halkının sesine kulak verilmesini istedi.

Konuşmaların ardından sahneye pop müziği şarkıcısı Göksel çıktı. Yaklaşık 1 saat sahnede kalan Göksel, sevilen parçalarını bu kez nükleer karşıtları için seslendirdi. Sahne performansı ve kıyafetiyle ilgi toplayan Göksel'e şenliğe katılanlar da eşlik etti.

NÜKLEER KARŞITLARI ŞENLİKTE BULUŞTU
NÜKLEER KARŞITLARI ŞENLİKTE BULUŞTU
NÜKLEER KARŞITLARI ŞENLİKTE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2010 Pazar 18:32:05
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 09:31:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?