4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Nükleer karşıtlarından mücadele çağrısı

NÜKLEER KARŞITLARINDAN MÜCADELE ÇAĞRISI

Mersin Nükleer Karşıtı Platform Sözcüsü Sabahat Aslan, tüm dayatmalara rağmen Türkiye'nin bir nükleer çöplük olmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Aslan, paltform üyeleriyle birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği toplantıda, Mersinlileri, Greenpeace ile birlikte hazırladıkları ortak eylem programına destek olmaya çağırdı. Türkiye'de insan ve çevreye zarar verecek nükleer santral kurulma tehdidinin hala devam ettiğine işaret eden Aslan, "Dünyanın vazgeçmiş olduğu kirli, yatırımı ve ürettiği enerji maliyeti pahalı, tümüyle dışa bağımlı, yakıt kaynakları sınırlı, riskli ve ülkemizin hiç ihtiyacı olmayan nükleer santral teknoloji dayatmalarına, ülkemizin nükleer çöplük olmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Nükleer santral kurulma kararının tamamen bilimsel dayanaktan yoksun, siyasal bir tercih olduğunu ileri süren Aslan, temiz enerji kaynaklarına yatırım yapılmasını ve enerjinin etkin ve verimli kullanılmasını istedi.

Nükleer lobilerin dayatmalarına sessiz kalmayacaklarını ifade eden Aslan, bu amaçla bir dizi etkinlik düzenlediklerini belirterek, 12 martta Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesinde afiş ve broşür dağıtımı yapacaklarını, 14 mart pazar günü de Barış Meydanı'nda sanatçı Göksel'in katılımı ile konser düzenleyeceklerini söyledi. Aslan, etkinliklere tüm Mersinlilerin destek vermesini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 12:50:03
Güncelleme :10 Mart 2010 Çarşamba 21:50:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?