4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Nükleer karşıtlarından protesto

NÜKLEER KARŞITLARINDAN PROTESTO

Mersin'de, Rusya ile imzalanan; 'Nükleer Santral Anlaşması'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) onaylanmasına tepki gösteren nükleer karşıtları, AK Parti Akdeniz İlçe Binası önünde eylem yapıp, parti girişine siyah çelenk bıraktı.

Türkiye ile Rusya arasında; Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesinde 'Akkuyu Nükleer Santrali'nin yapılmasını öngören anlaşmayı onaylayan kanun tasarısının Meclis'te onaylanmasına tepkiler sürüyor. Hastane Caddesi üzerinde yer alan AK Parti Akdeniz İlçe Binası önünde bir araya gelen Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyeleri, burada üzerinde, 'Nükleer Santral İstemiyoruz' yazılı bir pankart açıp eylem yaptı. 'Nükleere İnat Yaşasın Hayat', 'Nükleere Hayır' şeklinde sloganlar da atan grup,

söz konusu yasanın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmaması talebini dile getirdi.

Burada konuşan Mersin NKP Sözcüsü Sabahat Aslan, nükleer yapım ve işletim sözleşmesinin TBMM'de onaylanmasının Türkiye'nin ve çocukların geleceğinin ipotek altına alınması anlamına geldiğini savundu. Sözleşmeyle birlikte insan ve doğa yaşamından değil, bunu tahrip eden nükleer lobilerden yana taraf olunduğunu kaydeden Aslan, aynı zamanda da bölgenin geçim kaynağı olan turizm ve tarıma büyük bir darbe vurulmasına onay verildiği gibi insan sağlığının bozulmasına da göz yumulduğunu öne sürdü.

Anlaşmayla birlikte Rusya'ya çok önemli imtiyazlar tanındığını iddia eden Aslan, 'Ecemiş Fay Hattı'nın üzerinde yer alan bir bölgeye nükleer santral yapılmasına izin verilerek adeta yeni bir Çernobil faciası oluşmasına da davetiye çıkartıldığını söyledi. Aslan, "Nükleer santralin yatırım, üretim, işletim ve söküm maliyetlerinin çok pahalı, kaza riskinin de çok yüksek olduğunun, artık dünyanın vazgeçmeye başladığını bilen ve ülkemizi nükleer maceraya sürüklemek isteyenlerden, bilimsel olmayan ve tamamen

siyasal tercihlerden yana oy kullanan milletvekillerinden tarih ve bizler hesap soracağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de seslenerek, 'Nükleer Santral Anlaşması'nı onaylamaması yönündeki taleplerini de ileten Aslan, Türkiye'de nükleer santral kurulmaması için ortaya koymuş oldukları mücadelenin bundan sonra daha etkin bir şekilde sürdürüleceğini de sözlerine ekledi. Yapılan açıklamanın ardından grup, sloganlar eşliğinde AK Parti Akdeniz İlçe Binası girişine yönelerek, burada parti binası önüne siyah çelenk bıraktıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

NÜKLEER KARŞITLARINDAN PROTESTO
NÜKLEER KARŞITLARINDAN PROTESTO
İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2010 Pazartesi 17:10:04
Güncelleme :19 Temmuz 2010 Pazartesi 19:30:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?